ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι Αστυνομικοί δεν θα αναπληρώνουν τα κενά της Πολιτείας, λέει η Ισότητα σε επιστολή προς Υπ. Δικαιοσύνης

Οι Αστυνομικοί δεν θα αναπληρώνουν τα κενά της Πολιτείας, λέει η Ισότητα σε επιστολή προς Υπ. Δικαιοσύνης

Ας καταλάβουν κάποιοι ότι οι Αστυνομικοί δεν θα αναπληρώνουν όλα τα κενά της Πολιτείας, αναφέρει η συντεχνία Ισότητα σε ανοικτή της επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.

 
Η συντεχνία απέστειλε ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή τον ορισμό αστυνομικών ως επιμελητών ανηλίκων στο πλαίσιο του εναρμονιστικού Νόμου για την εγκαθίδρυση συστήματος ποινικής δικαιοσύνης φιλικής προς τα παιδιά, λέγοντας ότι ο νόμος έφερε τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας σε δύσκολη θέση.
 
«Ενώ ο νομοθέτης όρισε ότι ο Επιμελητής θα πρέπει να είναι υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και όχι των Σωμάτων Ασφάλειας, αποφασίστηκε η ανάθεση σε Αστυνομικούς των καθηκόντων Επιμελητή», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία συνοδεύεται από έκθεση επιχειρημάτων.
 
Η Ισότητα υποστηρίζει ακόμη πως το σοβαρότερο πρόβλημα της απόφασης αυτής είναι ότι οι Αστυνομικοί δεν διαθέτουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε σχετικό γνωστικό πεδίο, κάτι το οποίο τους καθιστά μη κατάλληλους να αναλάβουν τα συγκεκριμένα καθήκοντα και προσθέτει: «Με ταχύρρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης διάρκειας δύο μόνον ημερών οι Αστυνομικοί δεν καθίστανται ειδικοί».

Σύμφωνα με τη συντεχνία, «είναι, επίσης, ανεπίτρεπτο το ότι δεν ζητήθηκαν οι απόψεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Μελών των Σωμάτων Ασφαλείας πριν από τη λήψη τέτοιας απόφασης, που επηρεάζει ουσιωδώς τα καθήκοντα και τις ευθύνες των εργαζομένων/Αστυνομικών που θα αναλάβουν αυτόν τον ρόλο».

Τέλος η Ισότητα ζητά όπως όπως τροποποιηθεί η «πολιτική ή διοικητική απόφαση που ορίζει τους Αστυνομικούς ως Επιμελητές ανηλίκων παραβατών με μια μονοκονδυλιά».
 
«Πρέπει να σώσουμε παιδικές ψυχές πρέπει να προσληφθούν εξειδικευμένα άτομα να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Τα Μέλη της Αστυνομίας θα χάσουν την αξιοπιστία τους. Το να θεωρούμε τον Αστυνομικό του σήμερα ως δάσκαλο, λογιστή, δικηγόρο, Επιμελητή ανηλίκων, ψυχολόγο, ιατρό με ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις είναι πολύ μεγάλο ατόπημα. Άλλο Αστυνομικός και άλλο Επιστήμονας με ισχυρή κατάρτιση σε σχετικό γνωστικό πεδίο», καταλήγει η συντεχνία.

ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Ανάλυση: Ο μετεκλογικός σεισμός που φέρει το όνομα Φειδίας - Ο στρουθοκαμηλισμός των κομμάτωνΣοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που άρχισε χθες (15/6) στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top