ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της ΕΔΕΚ: Συναινετική κατάληξη στην Επιτροπή Επιλογής

 Πρόεδρος της ΕΔΕΚ: Συναινετική κατάληξη στην Επιτροπή Επιλογής

Σε συναινετική κατάληξη οδεύει η σύσκεψη αρχηγών με την Πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος λέγοντας πως ο αριθμός των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών παραμένει 16 αλλά δημιουργείται μια υποεπιτροπή για το δημογραφικό.

Ο κ. Σιζόπουλος έφυγε νωρίτερα από την σύσκεψη λόγω αναχώρησής του στο εξωτερικό. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι φαίνεται ότι θα παραμείνει στο κόμμα η Προεδρία της Επιτροπής Άμυνας σημειώνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Επιτροπή Επιλογής το απόγευμα και θα επικυρωθεί από την ολομέλεια της Βουλής αργότερα.
 
«Οι Επιτροπές θα είναι 16 και επιπλέον μια αναβαθμισμένη υποεπιτροπή η οποία θα έχει εξειδικευμένο ρόλο σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν σχέση με το δημογραφικό. Έχει ήδη αποφασιστεί κυρίως από τα μεγαλύτερα κόμματα, πώς θα γίνει η κατανομή των προεδριών και στις προεδρίας θα περιληφθούν όλα τα κόμματα» είπε.
 
Από την κατανομή που έχει γίνεται, συνέχισε, φαίνεται ότι στην ΕΔΕΚ παραμένει η Επιτροπή Άμυνας, «όμως αυτό μπορεί και να ανατραπεί την τελευταία στιγμή». Για το ποιος θα προεδρεύσει της επιτροπής αυτής, είπε, θα αποφασίσουν οι Βουλευτές και το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ.
 
Ερωτηθείς για το έργο της Επιτροπής Άμυνας, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος και για το έργο που επιτέλεσε η Επιτροπή τα προηγούμενα 5 χρόνια  και ακόμα πιο ικανοποιημένος από το κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας  που είχαν οι Βουλευτές μέλη της Επιτροπής, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.  «Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ίσως είναι η μόνη Επιτροπή που έκλεισε την πενταετία χωρίς να αφήσει σε εκκρεμότητα κανένα απολύτως θέμα. Όλα τα θέματα έχουν κλείσει, έχουν ρυθμιστεί και έτσι η καινούργια Επιτροπή Άμυνας αρχίζει από την αρχή με καινούργια θέματα».
 
Ερωτηθείς για την ad hoc Επιτροπή για το δημογραφικό, με ποια κριτήρια δημιουργήθηκε και πού θα καταλήξει, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι το πού θα καταλήξει είναι αποτέλεσμα του πώς τα μέλη της θα χειριστούν τα ζητήματα ενώπιόν τους.
 
Ερωτηθείς πώς προέκυψε και αν έχουμε δημογραφικό πρόβλημα στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε «στην Κύπρο κι αν έχουμε δημογραφικό πρόβλημα. Είναι τεράστιο με τα θέματα της υπογεννητικότητας κατά κύριο λόγο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι είναι σοβαρά ζητήματα που κάποια στιγμή πρέπει να μας απασχολήσουν. Όμως θεωρώ ότι ήταν μέσα στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που έγιναν μεταξύ κάποιων κομμάτων για να μπορέσει να υπάρξει μια τελικά συναίνεση και τελική ρύθμιση της κατανομής των προεδριών».
 
Η ΕΔΕΚ δεν είχε εμπλακεί σε τέτοιες διαβουλεύσεις, ανέφερε και από από την αρχή ήταν ξεκάθαρη πως αυτό που έχει σημασία είναι η ολομέλεια της Βουλής να εγκρίνει την σύνθεση της Επιτροπής Επιλογής και η Επιτροπή αυτή έχει την ευθύνη να καθορίσει τις Προεδρίες.
 
Ξεκαθάρισαν, συνέχισε, πως όποιες αποφάσεις ληφθούν είναι αποδεκτές «είτε μας παραχωρηθεί Προεδρία, είτε αποκλειστούμε». Ξεκάθαρο όμως ήταν, πρόσθεσε, ότι δεν θα αποδέχονταν «κατά χάρη Προεδρία».

Ερωτηθείς εάν διαφωνεί η ΕΔΕΚ με το να καταλήξει στο ΕΛΑΜ η ad hoc Επιτροπή, ο Πρόεδρός της είπε ότι δεν έχουν καμία διαφωνία από την στιγμή που η Επιτροπή Επιλογής θα ολοκληρώσει τις αποφάσεις της, τις οποίες θα αποδεχθούν ανεξάρτητα από τις δικές τους απόψεις. Είναι σεβασμός προς το Σύνταγμα και τους Κανονισμούς της Βουλής, είπε, την ευθύνη την έχει η Επιτροπή Επιλογής. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top