ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Ο πιλότος δολοφόνησε την Κάρολαϊν με λαβή που προκαλεί απώλεια των αισθήσεων

Γλυκά Νερά: Ο πιλότος δολοφόνησε την Κάρολαϊν με λαβή που προκαλεί απώλεια των αισθήσεων

Η Κάρολαϊιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά γνώριζε πολεμικές τέχνες και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν αντιστάθηκε στον πνιγμό.

Το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία της και συγκεκριμένα την ασφυξία, προσπαθούν να ερμηνεύσουν μιλώντας αποκλειστικά στο Live News ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης και ο Θέμης Χαμογεωργάκης, διευθυντής β’ καρδιοχειρουργικού τμήματος του Ωνάσειου Νοσοκομείου.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ανέφερε ότι ο θάνατος που έχει προκληθεί από ασφυξία δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί και σε αυτά τα περιστατικά αναζητείται το αποτύπωμα της βίας που ασκήθηκε.


«Η απώλεια της συνείδησης μπορεί να επέλθει και από μία λαβή, αλλά και να μην εμφανίσει εξωτερικές κακώσεις αν έχει μεσολαβήσει ένδυμα», είπε.

Οι αστυνομικοί είχαν περιγράψει πως στο σκηνικό του εγκλήματος υπήρχε μία φόρμα, η οποία είναι ριγμένη στο κρεβάτι και ίσως είναι αυτό που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να της πάρει τη ζωή αθόρυβα.


Στην τεχνική πνιγμού που μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία αναφέρθηκε ο Θέμης Χαμογεωργάκης, διευθυντής β’ καρδιοχειρουργικού τμήματος του Ωνάσειου Νοσοκομείου.

«Σε τεχνική πνιγμού αποφράζονται και οι 2 καρωτίδες και σταματάει να πηγαίνει αίμα στο κεφάλι. Το θύμα χάνει τις αισθήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Φαντάζομαι είναι λιγότερο επώδυνο από τα αποφράζεις τον αεραγωγό, να κλείσεις δηλαδή το στόμα και τη μύτη».

«Όταν υπάρχει ανοξία στον εγκέφαλο οι παλμοί πέφτουν μέχρι να κάνεις καρδιακή ανακοπή», τόνισε.

Στο ερώτημα εάν θα είχε επανακτήσει τις αισθήσεις της η Κάρολαϊιν εάν το ένδυμα είχε αφαιρεθεί σύντομα, απάντησε τα εξής: «Ο άνθρωπος συνέρχεται εάν δεν συμβεί κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο. Αν είχε αφαιρεθεί ο βρόγχος πιο νωρίς, το πιο πιθανό είναι ότι θα συνερχόταν και θα είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της».

«Τα σημεία της ασφυξίας δεν επισκιάζονται, δεν κρύβονται. Αυτό που είναι στη συζήτηση είναι εάν μπορεί να γίνει ασφυξία χωρίς το αποτύπωμα της ασκηθείσας βίας. Όταν έχεις περισφίξει τον λαιμό με ένα αντικείμενο μαλακό και προκαλέσεις απώλεια συνείδησης, μετά μπορείς να ολοκληρώσεις τη δράση σου χωρίς να έχεις αποτύπωμα», υπογράμμισε ο κ. Τσαντίρης.

Γιατί δεν φέρει ίχνη πνιγμού
Το τι πραγματικά μεσολάβησε αυτά τα έξι δραματικά λεπτά, επιχειρεί να φωτίσει σήμερα το LIVE NEWS με τη βοήθεια των ειδικών και αυτών των σκηνών από αθλητικούς αγώνες που εξελίσσονται σε βίντεο ντοκουμέντο.
Στις 04:05 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, η Καρολάιν κοιμόταν στο διπλό κρεβάτι κι έπειτα από λίγα λεπτά, ακριβώς στις 04:11 η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά.

Το κρίσιμο ερώτημα ένα: Γιατί η Κάρολαϊν δεν αντιστάθηκε όσο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ισχυρίζεται ότι το θύμα είχε φραγμένες τις αεροφόρες οδούς. Την πρώτη φορά υποστηρίζοντας ότι ενώ την κρατούσε αγκαλιά.

«Εκείνη τιναζόταν για να φύγει. Το στόμα και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι», υποστήριξε αρχικά ο πιλότος.

Και την δεύτερη φορά ότι όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη πήγε από πάνω της. Το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Νομίζω ότι με το βάρος του σώματος μου της πίεζα το κεφάλι.

Και στις δύο περιπτώσεις, λένε οι ειδικοί ότι το θύμα θα πάλευε για να πάρει ανάσα.

«Με τη βία, του αποστερείς του ατόμου την είσοδο του αέρα στις αναπνευστικές οδούς. Αυτό απαιτεί μια παρατεταμένη δράση βίας, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έγινε στιγμιαία, ή ότι αυτή η ασκηθείσα βία, δεν έγινε αντιληπτή από τον δράστη», υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Η μοναδική λογική εξήγηση για να μην αντιδράσει το θύμα, είναι να μην έχει τις αισθήσεις του. Όπως, η αθλήτρια που την βλέπουμε ξαπλωμένη στο τερέν. Έχει προηγηθεί η λαβή από την αντίπαλό της η οποία περιορίζει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο, προκαλώντας, σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, λιποθυμικό επεισόδιο.

«Υπάρχουν σημεία στον τράχηλο τα οποία τα οποία μπορούν να προκαλέσουν επεισόδιο απώλειας συνειδήσεως, διότι πορεύονται μεγάλα αγγεία που παρέχουν αιμάτωση στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα η πρόκληση ασφυξίας στο θύμα, να είναι πολύ πιο εύκολη».

Στα επόμενα 20 με 30 δευτερόλεπτα, η αθλήτρια επανέρχεται από μόνη της και συνεχίζει τον αγώνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να επέλθει ο θάνατος, εφόσον πλέον δεν υπάρχει αντίσταση, ο δράστης θα πρέπει να το επιζητά φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς για τουλάχιστον 5 λεπτά. Όπως δηλαδή, στην περίπτωση της Καρολάιν.

Ίδιο αποτέλεσμα και σε αυτόν τον αγώνα. Για ευνόητους λόγους, αποφεύγουμε να δείξουμε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η λαβή αυτή μπορεί να γίνει. Αποδεικνύει ωστόσο, ότι παρ’ ότι οι αθλήτριες έχουν τις γνώσεις και γνωρίζουν να αμυνθούν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, λιποθυμούν. Γνώσεις που ως έναν βαθμό, κατείχε και η Καρολάιν.

Γιατί δεν υπάρχουν ίχνη ασφυξίας
Επιστημονική εξήγηση φαίνεται να δίνεται και για τη φόρμα που βρέθηκε τυλιγμένη στο λαιμό της Κάρολαϊν, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική.

«Ασφυξία μπορεί να συμβεί, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ισχυρής βίας πάνω στο σώμα. Δηλαδή, σε κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να έχουν μεσολαβήσει ενδύματα, ή έχουν χρησιμοποιηθεί εν ήδει βρόγχου, τότε σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κακώσεις, μπορεί να μην είναι εμφανείς».

Αν ο δράστης, όπως λένε οι ειδικοί, χρησιμοποίησε ένα ύφασμα και όχι τα χέρια του για να προκαλέσει την απώλεια αισθήσεων, δεν θα αφήσει καθόλου σημάδια.

«Ασφυξία μπορεί να συμβεί, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ισχυρής βίας πάνω στο σώμα. Δηλαδή, σε κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να έχουν μεσολαβήσει ενδύματα, ή έχουν χρησιμοποιηθεί εν είδει βρόγχου, τότε σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κακώσεις, μπορεί να μην είναι εμφανείς».

Η 20χρονη μητέρα δεν γυρίζει πίσω. Ο τρόπος όμως, που έφυγε από τη ζωή, εάν διευκρινιστεί, μπορεί να δείξει πολλά για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της.

Πηγή: newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top