ΔΙΕΘΝΗ

Τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω του κορωνοϊού υπερασπίζεται ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών

Τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω του κορωνοϊού υπερασπίζεται ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών

 Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) o ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών  Χάικο Μάας υπερασπίστηκε την ακύρωση της γενικής ταξιδιωτικής προειδοποίησης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη για όλες τις επικίνδυνες για κορωνοϊό περιοχές.


«Ο χρόνος των γενικών αξιολογήσεων έχει τελειώσει», δήλωσε  ο Γερμανός ΥΠΕΞ  στο περιθώριο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του G-20 στην  Ιταλία. «Όπου υπάρχουν θετικές εξελίξεις, δεν υφίσταται λόγος να διατηρηθούν οι περιορισμοί».

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε αποφασίσει πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες ότι η ταξιδιωτική προειδοποίηση για όλες τις επικίνδυνες περιοχές με περισσότερα από 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες επτά ημέρες θα αρθεί την 1η Ιουλίου. Η απόφαση αφορά περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Εκτός αυτού, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα αποτρέπει γενικά από τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Για χώρες της ΕΕ, καθώς και για την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, χώρες που δεν ταξινομούνται πλέον ως επικίνδυνες περιοχές, οι ταξιδιωτικές οδηγίες του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών θα καλούν να επιδεικνύεται στο μέλλον «ιδιαίτερη προσοχή». Αυτό θα ισχύει για παράδειγμα για την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα και για μεγάλα τμήματα της Ισπανίας.

Από την 1η Ιουλίου, η ταξιδιωτική προειδοποίηση για τουριστικά ταξίδια θα ισχύει μόνο για περιοχές υψηλής συχνότητας κρουσμάτων με τιμή άνω των 200 και για περιοχές, στις οποίες οι επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού θα έχουν ευρέως εξαπλωθεί. Πρόκειται για 40 από τις συνολικά περίπου 200 χώρες παγκοσμίως. Δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή τέτοιες περιοχές στην Ευρώπη. Μόνο η Μεγάλη Βρετανία και από σήμερα η Πορτογαλία και η Ρωσία ταξινομούνται ως περιοχές με μεταλλάξεις του ιού.

Ο Mάας διαβεβαίωσε ότι θα γίνεται αξιολόγηση μίας περιοχής ως περιοχής με μεταλλάξεις του ιού «μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις και μόνο βάσει αριθμών που την καθιστούν απολύτως απαραίτητη». Όποιος επιστρέψει στη Γερμανία από μια περιοχή με μεταλλάξεις του ιού θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες –ακόμη και αν είναι πλήρως εμβολιασμένος ή αν έχει αναρρώσει. Όποιος δεν είναι Γερμανός πολίτης και δεν έχει τόπο κατοικίας στη Γερμανία, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται καν στην χώρα με αεροπλάνο, λεωφορείο ή τρένο.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top