ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

LIVE - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Δραματικές εικόνες - Απειλούνται μέχρι και ανθρώπινες ζωές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

LIVE - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Δραματικές εικόνες - Απειλούνται μέχρι και ανθρώπινες ζωές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε ενωρίτερα σήμερα στην επαρχία Λεμεσού και εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές.

Εκκενώθηκαν τα χωριά Αρακαπάς, Μελίνη, Επταγώνια και Συκόπετρα, ενώ η πυρκαγιά έφτασε στα χωριά Οδού, Ωρά, Φαρμακά και Αγίους Βαβατσινίας.

 

Δυο καναντέρ καταφθάνουν στο νησί από την Ελλάδα, μετά από εντολή που έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα λήφθηκε πληροφορία για δεύτερο εγκλωβισμένο άτομο, το οποίο βρίσκεται εγκλωβισμένο σε ξυλουργείο στην Επταγώνια.

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως μέλη της Αστυνομίας διέτρεξαν κίνδυνο προσπαθώντας να βοηθήσουν κόσμο.

Την ίδια ώρα ανέφερε πως η Αστυνομία αναζητά πληροφορίες για τα αίτια της φωτιάς. 

Παράλληλα γίνεται δραματική έκκληση για εθελοντές που να μπορούν να βοηθήσουν. 

Πτητικά μέσα από το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε η Κυπριακή Δημοκρατία, για να βοηθήσουν με την κατάσβεση των  πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στον Αρακαπά και την Επταγώνια.

 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης «μετά από αίτημα του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε βοήθεια από το Ισραήλ. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η αποστολή τεσσάρων αεροσκαφών» τα οποία θα ριχθούν στη μάχη για κατάσβεση των πυρκαγιών.
 
Εξάλλου ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η κατάσταση με τις πυρκαγιές «είναι δύσκολη και γι’αυτό ζητήσαμε βοήθεια τόσο από το Ισραήλ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Συγκεκριμένα ζητήθηκαν να αποσταλούν 4 αεροσκάφη για κατάσβεση των πυρκαγιών τα οποία αναμένονται το συντομότερο δυνατόν, αφού το πιθανότερο είναι τα πτητικά μέσα να έρθουν στην Κύπρο από την Ελλάδα».

Εν τω μεταξύ με ανάρτηση του στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού αναφέρει ότι "αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ μεταβαίνει στην περιοχή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές. Τα στελέχη και τα μέλη του ΑΚΕΛ είμαστε στη διάθεση των κρατικών υπηρεσιών για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε στην αντιμετώπιση της κατάστασης".
 
Σημειώνεται ότι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά έφτασαν μέχρι τις παρυφές της Λάρνακας με αποτέλεσμα ο ουρανός να αποκτήσει ένα πορτοκαλοκίτρινο χρώμα.

 

Πηγή βίντεο: Kitasweather/ Καιρόφιλοι Κύπρου

 

Τα εναέρια μέσα βρίσκονταν στο επίπεδο Ίκαρος 2. Εκτός Υπηρεσίας προσωπικό προσέρχεται για ενισχύσεις, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέας Κεττής. 

Επηρεάστηκαν κατοικίες από την κοινότητα Αρακαπά, , σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέα Κεττή.

Την ίδια ώρα αναφέρει πως τα άτομα τα οποία διέμεναν στις κατοικίες μεταφέρονται από την Αστυνομία και Πολιτική Άμυνα   σε κέντρο αναψυχής στην Επταγώνια.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Συγκλονίζουν οι κάτοικοι στον Αρακαπά: «Θα εξελιχθεί σε μια από τις χειρότερες φωτιές» - Aπειλούνται κατοικίες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με αναρτήσεις συμπολιτών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτιά θα εξελιχθεί σε μια από τις χειρότερες, ενώ οι εικόνες που παρουσιάζουν είναι συγκλονιστικές.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως οι μονάδες στα Επταγώνια και στον Πύργο Λεμεσού σταματούν τις δειγματοληψίες τώρα λόγω εκκένωσης των περιοχών εξαιτίας των πυρκαγιών

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top