ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλου: Για Κυπριακό - Υπόθεση Βοηθού Γ.Ε.- Συνάντηση με ακριτικούς και ημικατεχόμενους δήμους

Ν. Παπαδόπουλου: Για Κυπριακό - Υπόθεση Βοηθού Γ.Ε.- Συνάντηση με ακριτικούς και ημικατεχόμενους δήμους

Το κύριο ζητούμενο σε σχέση με τη λύση του Κυπριακού, δεν είναι η οικονομία, αλλά το περιεχόμενο της λύσης, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε σημερινές του δηλώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός διασυνδέει καθημερινά τη λύση με την προοπτική της κυπριακής οικονομίας. Το Δημοκρατικό Κόμμα θέλει να σημειώσει τα εξής: Δεν είναι για οικονομικούς λόγους που διεξάγεται ο αγώνας για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Σε ότι αφορά το ΔΗΚΟ, ακόμη και αν μια λύση του Κυπριακού θα μας οδηγήσει σε χρεοκοπία, αλλά θα απελευθερώνει τα κατεχόμενα εδάφη μας και θα είναι βιώσιμη, εμείς θα την υποστηρίξουμε. Το κύριο ζητούμενο σε σχέση με τη λύση του Κυπριακού, δεν είναι η οικονομία, αλλά το περιεχόμενο της λύσης. Γιατί η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη, για να έχουμε κράτος και να έχουμε οικονομία», συμπλήρωσε.

«Όμως ελπίζουμε, πως σε κάθε περίπτωση, μέχρι να λυθεί το Κυπριακό, να υπάρχει κάποιο σχέδιο της Κυβέρνησης για την κυπριακή οικονομία και καλά θα ήταν να μας το πουν για να το γνωρίζουμε, γιατί μέχρι στιγμής δεν διαπιστώνουμε να υπάρχει τέτοιο σχέδιο. Αυτό που διαπιστώνουμε να υπάρχει είναι μια οικονομική διαχείριση, που βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο», πρόσθεσε.

Υπόθεση Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα:

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η υπόθεση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. «Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Ερωτοκρίτου είναι ένοχος για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παραιτηθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του ως απλός πολίτης, διαφυλάσσοντας έτσι το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί. Δεν γνωρίζουμε γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει τον κ. Ερωτοκρίτου.  Όμως τον στηρίζει. Και δεν γνωρίζουμε γιατί δεν προχωρούν οι υποθέσεις της RYAN AIR, της FOCUS και του κ. Βγενόπουλου.  Γνωρίζουμε όμως ότι δεν προχωρούν. Και για όλα αυτά τα θέματα, για τα οποία έχουμε απορίες και για τα οποία δεν γνωρίζουμε, θέλουμε να μάθουμε ποια είναι η θέση και η άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Συνάντηση με Επιτροπή Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων:

Ο κ. Παπαδόπουλος, ύστερα από συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων, είπε ότι είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα και εγκάρδια συζήτηση με τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής και τους ευχαρίστησε γιατί μετέφεραν σήμερα τις δικές τους ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους σ’ ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές ειδικά οι περιοχές.

Ανέφερε πως "δυστυχώς, οι ημικαταχόμενοι Δήμοι έχουν όλες τις υποχρεώσεις, όλα τα καθήκοντα, έχουν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των δημοτών όπως έχουν ακριβώς οι ελεύθεροι Δήμοι αλλά με λιγότερο έδαφος - καθώς έχουν χάσει το έδαφός τους από την εισβολή - και με λιγότερους πόρους. Το αποτέλεσμα αυτής της δυσάρεστης κατάστασης είναι ότι οι κατεχόμενοι Δήμοι, πέραν των υπολοίπων προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ελεύθεροι Δήμοι, έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαιτερότητες, έχουν να αντιμετωπίσουν τα συρματοπλέγματα, τις επιπτώσεις της εισβολής, τα οδοφράγματα και προβλήματα που προκύπτουν από τις περιοχές που γειτνιάζουν στη νεκρή ζώνη», ανέφερε.

Και ως αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, «το φαινόμενο που, δυστυχώς, διαπιστώνουμε είναι η εγκατάλειψη και υποβάθμιση αυτών των περιοχών».

«Επομένως, εμείς συμφωνούμε σήμερα με την αγωνία που εκφράζουν οι δήμαρχοι των Ημικατεχόμενων Δήμων και θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να διαμορφωθεί μία ευρύτερη και ολοκληρωμένη στρατηγική αναζωογόνησης και ανοικοδόμησης αυτών των περιοχών. Χρειαζόμαστε κονδύλια αναζωογόνησης αλλά και κίνητρα για να προσελκύσουμε επενδύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση αυτών των προβληματικών περιοχών. Χρειάζεται να δοθεί καλλιεργήσιμη γη σε γεωργούς αλλά και να προχωρήσουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως είναι η διάνοιξη οδοφραγμάτων. Ως Δημοκρατικό Κόμμα εμείς θέλουμε να δηλώσουμε πως συμφωνούμε με αυτά τα αιτήματα που προβάλλουν οι ημικατεχόμενοι Δήμοι και θα σταθούμε στο πλευρό τους», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top