Συνάντηση Αναστασιάδη – Φον ντερ Λάιεν και παράδοση της έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης

Συνάντηση Αναστασιάδη – Φον ντερ Λάιεν και παράδοση της έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει στις 9 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και στις 9.30 θα μεταβούν μαζί στην Πανεπιστημιούπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης της Έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο.


Στο αίθριο του κεντρικού κτηρίου της Πανεπιστημιούπολης θα γίνει σύντομη παρουσίαση τεσσάρων έργων του ερευνητικού κέντρου ευφυών συστημάτων και δικτύων.

Στη συνέχεια, στο κεντρικό κτήριο θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κ. φον ντερ Λάιεν θα απαντήσουν σε ερωτήματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου όπου στις 10.25 θα γίνει η τελετή παράδοσης της Έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κ. φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στον 3ο όροφο του κτηρίου της Βιβλιοθήκης, από όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την κατεχόμενη Λευκωσία.

Μετά την επίσκεψη της στο Πανεπιστήμιο, η κ. φον ντερ Λάιεν θα αναχωρήσει από την Κύπρο για την Κροατία.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE