LIFESTYLE

Μπελ Γκίμπσον: Η influencer που ξεγέλασε τους πάντες - Είπε ψέματα ότι έχει καρκίνο και έβγαλε μια περιουσία από αυτό - BINTEO

Μπελ Γκίμπσον: Η influencer που ξεγέλασε τους πάντες - Είπε ψέματα ότι έχει καρκίνο και έβγαλε μια περιουσία από αυτό - BINTEO

Σε ηλικία 23 ετών, η Αυστραλή influencer Μπελ Γκίμπσον, είχε έναν τεράστιο αριθμό ατόμων που την ακολουθούσαν online, πιστεύοντας την ιστορία της, ότι είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία τον καρκίνο, τρώγοντας μια διατροφή βασισμένη στη χορτοφαγία και χρησιμοποιώντας εναλλακτικές φυσικές θεραπείες. Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα με την ιστορία της Μπελ: δεν είχε ποτέ καρκίνο.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC, με τίτλο «Bad Influencer: The Great Insta Con», ασχολείται με την περίπτωσή της, και εξερευνά την πτώση της Μπελ, η οποία ήταν μία από τις πρώτες «σούπερ influencers», όπως την είχαν αναδείξει οι followers της, που τη λάτρευαν και προσπάθησαν να υιοθετήσουν τον τρόπο ζωής της.

Το 2013, μια γυναίκα, η Κάιλι, βρισκόταν έξι μήνες στην εντατική και εξαντλητική χημειοθεραπεία της για το πρόσφατα διαγνωσμένο λέμφωμα, όταν κάποιος της έθεσε για πρώτη φορά την ερώτηση: «Έχεις ακούσει για αυτό το κορίτσι, την Μπελ Γκίμπσον;».

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο, την οδήγησε στο τέλεια επιμελημένο προφίλ στο Instagram, μίας Αυστραλής blogger ευεξίας, με περισσότερους από 300.000 ακόλουθους. Κάθε ανάρτηση πλημμύριζε με λατρευτικά σχόλια από οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Η Κάιλι, η οποία είναι επίσης από την Αυστραλία, μαγεύτηκε με αυτό που ανακάλυψε: «[Η Μπελ] ήταν όμορφη, ήταν επιτυχημένη, ήταν η έμπνευση για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ήταν ο απώτερος στόχος».

Η διαδικτυακή παρουσία της Μπελ Γκίμπσον, έλεγε την ιστορία του πώς, αφού της είπαν ότι είχε μόνο τέσσερις μήνες ζωής, «θεράπευσε» τον μη χειρουργήσιμο καρκίνο του εγκεφάλου μέσω της υγιεινής διατροφής.

Η Κάιλι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύγκριση. Ενώ υποβαλλόταν σε καθημερινή χημειοθεραπεία, έχασε όλα τα μαλλιά της και έπρεπε να κάνει την 18η οσφυνωτιαία παρακέντηση, η Μπελ πουλούσε τη συνταγή του ελεύθερου, χωρίς καρκίνο ζωής που ονειρευόταν.

«Σκέφτηκα ίσως έχει τη σωστή ιδέα, ίσως τα κάνω όλα λάθος», θυμάται η Κάιλι. «Πεθαίνω μέσα μου, χειροτερεύω με κάθε θεραπεία. Φαίνομαι φρικτή. Και εκεί έξω ζει την καλύτερη ζωή της».

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Duncan Stingemore (@dstingemorephoto)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top