ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφώνει» Σιζόπουλο ο Παπαδάκης - «Οφείλει άμεσα να παραιτηθεί, είναι επικίνδυνος για την ΕΔΕΚ και για την Κύπρο»

«Καρφώνει» Σιζόπουλο ο Παπαδάκης - «Οφείλει άμεσα να παραιτηθεί, είναι επικίνδυνος για την ΕΔΕΚ και για την Κύπρο»

Σε παραίτηση καλεί τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο ο Δημήτρης Παπαδάκης, σημειώνοντας ότι «είναι επικίνδυνος για την ΕΔΕΚ και για την Κύπρο».

Ο Ευρωβουλευτής εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία σημειώνει ότι «με μεγάλη λύπη, παρακολουθώ τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στο Κόμμα, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον στενότατο του συνεργάτη, τον τέως Γραμματέα Οικονομικών της ΕΔΕΚ.

Είναι πλέον ολοφάνερο, μετά και το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που είχε διοριστεί με αφορμή τα δημοσιεύματα για την εξέταση των επιταγών που είχαν εκδοθεί από τον Γραμματέα Οικονομικών, ότι υπήρξαν οικονομικές ατασθαλίες, οι οποίες επιβάρυναν το Κόμμα.

Για το συγκεκριμένο άτομο είχα αναφέρει πολλές φορές ότι, αποτελεί παράγοντα αστάθειας και ανωμαλίας στο Κόμμα, αλλά καμία αντίδραση δεν υπήρξε, καθώς τύγχανε της προστασίας του Μ. Σιζόπουλου. Αμφότεροι, υπήρξαν πρωταγωνιστές, της εις βάρος μου σκευωρίας, που οδήγησε στη «διαγραφή» μου, τον Φλεβάρη του 2020.

Η ανακοίνωση του Κόμματος, ημερομηνίας 9 Αυγούστου 2021, η οποία συντάχτηκε καθ’ υπόδειξη του Μ. Σιζόπουλου, διαστρεβλώνει πλήρως τα πραγματικά γεγονότα. Συνεπώς, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Μ. Σιζόπουλος, υπονομεύει τα συλλογικά όργανα, παραποιεί τα γεγονότα, διαδίδει ψευδείς ειδήσεις και αλλοιώνει τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Επιβεβαιώνονται πλέον, όλα αυτά που έλεγα εδώ και δύο χρόνια και για τα οποία είχα κάνει σχετικές καταγγελίες.

Μιλούσα για εξωθεσμική λειτουργία, για αντιθεσμικές και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές. Για τρωτές, στημένες και μολυσμένες διαδικασίες. Για λειτουργία του Κόμματος, εκτός των πλαισίων των κανονισμών. Για καταστρατήγηση του καταστατικού. Για υπονόμευση των θεσμών.

Υπενθυμίζω ότι ο Μ. Σιζόπουλος μιλούσε για ένα Κόμμα «τίμιο» και «καθαρό». «Τίμιο» και «καθαρό» για να μπορούν να βάζουν χέρι στο ταμείο του Κόμματος, χωρίς να τους ελέγχει κανένας. Τόσο «τίμιο», που εδώ και 5 μήνες που έχουν γίνει οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο θέμα, η μοναδική του προσπάθεια ήταν πως να συγκαλύψει αυτό το σκάνδαλο.

Ο Μ. Σιζόπουλος με την στάση του και την συμπεριφορά του, περιφρονεί τον κάθε Εδεκίτη και την κάθε Εδεκίτισα. Έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα το Κόμμα μας, με τις επιλογές του. Αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο, πως δεν υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία, παρά μόνο α λα καρτ λειτουργία των θεσμικών οργάνων, για να εξυπηρετούν κάποιοι ολίγοι, τα προσωπικά και μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος οφείλει άμεσα να παραιτηθεί. Είναι επικίνδυνος για την ΕΔΕΚ και για την Κύπρο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top