ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόρριψη αίτησης για σκοπευτήριο στην κοινότητα Άλασσας ζητά η ΟΠΟΚ

Απόρριψη αίτησης για σκοπευτήριο στην κοινότητα Άλασσας ζητά η ΟΠΟΚ

Την άμεση απόρριψη της αίτησης χορήγησης Πολεοδομικής Άδειας για την κατασκευή και λειτουργία σκοπευτηρίου πάνω από το φράγμα πόσιμου νερού του Κούρη, στην κοινότητα Άλασσα της επαρχίας Λεμεσού, ζητά η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ).

 
Σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι, μετά από διερεύνηση σχετικού δημοσιεύματος στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», με βάση το ισχύον Σχέδιο Ανάπτυξης για την περιοχή και συγκεκριμένα τη Δήλωση Πολιτικής για την Ύπαιθρο, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα επηρεάσει δυσμενώς το περιβάλλον και το τοπίο, τους υδάτινους πόρους (επιφανειακούς και υπόγειους), καθώς και το έδαφος και το υπέδαφος της περιοχής, προκαλώντας ρύπανση.
 
Ως εκ τούτου, προστίθεται, δύναται να επηρεάσει δυσμενώς την ασφάλεια του πόσιμου νερού και τη δημόσια υγεία, ενώ  η κατασκευή και λειτουργία σκοπευτηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή δεν επιτρέπεται, καθότι αλλοιώνει το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία και επιφέρει καταστροφή, φθορά ή υποβάθμιση του καθορισμένου Προστατευόμενου Τοπίου του Υδατοφράκτη Κούρη.
 
Η ΟΠΟΚ ζητά την άμεση απόρριψη της αίτησης χορήγησης Πολεοδομικής Άδειας για την κατασκευή και λειτουργία του σκοπευτηρίου και σημειώνει πως «θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα αρνητική Αιτιολογημένη Διαπίστωση από την Περιβαλλοντική Αρχή και να απορριφθεί η αίτηση χορήγησης Πολεοδομικής Άδειας από την Πολεοδομική Αρχή».
 
Θεωρεί δε ότι για να προχωρήσει η εξέταση του προτεινόμενου έργου, το σκοπευτήριο θα πρέπει να επαναχωροθετηθεί σε άλλη περιοχή, να αποκατασταθεί ο χώρος του τεμαχίου «στον οποίο έχουν διεξαχθεί αυθαίρετες επεμβάσεις και παράνομες κατασκευές, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, και να διασφαλιστεί η προστασία της μεγαλύτερης πηγής πόσιμου νερού της Κύπρου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top