ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

20 χρόνια διπλωματίας μεταξύ Κύπρου και Κορέας – Μήνυμα επέκτασης της συνεργασίας των δύο χωρών σε νέους τομείς εξέφρασε ο Πρέσβης της Κορέας

20 χρόνια διπλωματίας μεταξύ Κύπρου και Κορέας – Μήνυμα επέκτασης της συνεργασίας των δύο χωρών σε νέους τομείς εξέφρασε ο Πρέσβης της Κορέας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Κορέας, με βάση την Αθήνα, A.E. κ. Gil Sou Shin, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 20 χρόνια διπλωματίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη, που δόθηκετην Τρίτη 26 Μαΐου, ο Πρέσβης αναφέρθηκε στις σχέσεις αμοιβαίας φιλίας που μοιράζονται οι δύο χώρες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας του για την πολύτιμη στήριξη της Κύπρου στα διαβήματα της Κορέας σε διεθνείς οργανισμούς.

Μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης ανάφερε: «Παρόλη τη γεωγραφική απόσταση ανάμεσα στην Κορέα και την Κύπρο, οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει διμερείς σχέσεις, βασισμένες σε κοινές αξίες και ιδανικά. Η Κύπρος και η Κορέα μοιράζονται κοινά συναισθήματα καθώς και οι δύο χώρες έχουν υποφέρει από τον εθνικό διχασμό. Η Κορέα και η Κύπρος έχουν εξαιρετικέςομοιότητες, με πιο σημαντικό το γεγονός  ότι και οι δύο συμμετέχουν ενεργά σε προσπάθειες ειρηνικής διευθέτησης των εθνικών προβλημάτων τους έχοντας την επανένωση ως κύριο στόχο».

Οι δύο χώρες έχουν υπογράψει κατάργηση της υποχρέωσης βίζας το 2000 για κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων και το 2002 για κατόχους απλών διαβατηρίων, με στόχο την διευκόλυνση των τουριστικών και επιχειρηματικών συναλλαγών τους. Επιπρόσθετα, το 2008 υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας στις θαλάσσιες μεταφορές με αμοιβαία οφέλη για τις δύο χώρες.

Ο Πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στη σύναψη Μνημονίου Συναντίληψης με την ΕΝΙ και την κορεάτικη εταιρείαKOGASστον τομέα τηςέρευνας για υδρογονάνθρακες, τονίζοντας ότι η εξέλιξη  αυτή μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών στον επιχειρηματικό τομέα.

Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 20 χρόνια διπλωματίας μεταξύ των δύο χωρών, η Πρεσβεία της Κορέας διοργάνωσε θεματικές εκδηλώσεις στην Κύπρο, όπως ακαδημαϊκό σεμινάριο, έκθεση φωτογραφίας και προβολή κορεάτικων ταινιών.«Οι εκδηλώσεις αυτές μπορούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες συνεργασίας και να επεκτείνουν τους δεσμούς και τις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.Πιστεύω ήρθε η ώρα να γίνουν κοινές προσπάθειες για επέκταση της συνεργασίας μας σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η πληροφορική, η κουλτούρα, οι επενδύσεις, το εμπόριο, το φυσικό αέριο κλπ», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Μείωση ποινής σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανήλικης - Ποιος ο λόγος

Στο κελί 16χρονος - Σκόρπισε τον τρόμο σε δομή ανηλίκων κρατώντας «πιστόλι»

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες



Μονή Αββακούμ: Πολύωρη η ανάκριση του Νεκτάριου - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων

Μονή Αββακούμ: Πολύωρη η ανάκριση του Νεκτάριου - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων

Σε δηλώσεις προέβη ο δικηγόρος, Αναστάσιος Βαβούσκος, μετά το πέρας της ανάκρισης του εν αργία Ηγούμενου της Μονής Αββακούμ, Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top