ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επαρχιακό Δικαστήριο: Αθώωση για τρεις κατηγορούμενους - Αναξιόπιστοι οι μάρτυρες

Επαρχιακό Δικαστήριο: Αθώωση για τρεις κατηγορούμενους - Αναξιόπιστοι οι μάρτυρες

Μετά από οκτώ μήνες ακροαματικής διαδικασίας το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, με πολυσέλιδη απόφαση του, αθώωσε τρεις κατηγορούμενους μόνιμους κάτοικους Πάφου από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, για υπόθεση που αφορούσε συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, ληστεία, παράνομη είσοδο, μαχαιροφορία και κοινή επίθεση, κρίνοντας αναξιόπιστους τους τρεις παραπονούμενους και βασικούς μάρτυρες κατηγορίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, στις 30/12/20 οι παραπονούμενοι επισκέφθηκαν την αστυνομία και ισχυρίστηκαν πως οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην οικία τους και με τη χρήση μαχαιριού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και αλλά αντικείμενα επιτιθέμενοι στον ένα εκ των παραπονουμένων, μάλιστα στην παρουσία του ανηλίκου παιδιού του.

Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι, καταχωρήθηκε άμεσα η υπόθεση στο Δικαστήριο, ζητήθηκε και εγκρίθηκε κράτηση του κατηγορουμένου 1, ο οποίος κατά τους παραπονούμενους είχε τον πιο ενεργό ρόλο και ξεκίνησε άμεσα, περί τον Ιανουάριο του 2021, η ακροαματική διαδικασία.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, ποινικολόγος Δρ Άρτεμις Σαββίδου για τον πρώτο κατηγορούμενο, δικηγόρος Μύρια Σαββίδου για τη δεύτερη κατηγορούμενη και δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου για την τρίτη κατηγορούμενη, αντεξετάζοντας τους παραπονούμενους, υποστήριξαν πως προχώρησαν στην καταγγελία με σκοπό να εκβιάσουν τους κατηγορουμένους για να τους δώσουν χρήματα. Θέση η οποία δεν έβρισκε σύμφωνη την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, δικηγόρο της Δημοκρατίας Νικολέττα Παπούτσα.

Η ακροαματική διαδικασία υπήρξε μακρά με κλήτευση σειράς μαρτύρων κατηγορίας και παραδεκτών γεγονότων από τις πλευρές και ολοκληρώθηκε την 20 Ιουλίου 2021 με τις τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων.

Το Δικαστήριο με πρόεδρο τον κ. Κυριακίδη, επεφύλαξε την απόφαση του για τέλος Αυγούστου, όπου την ανακοίνωσε σε δημόσια ακροαματική διαδικασία και ήταν αθωωτική και για τους 3 κατηγορούμενους, εστιάζοντας στην πλήρη αναξιοπιστία των τριών μαρτύρων κατηγορίας για τα γεγονότα της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top