ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά αποφασίζει το Υπουργικό για την πανδημία - Μέχρι πότε θα ισχύουν τα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά αποφασίζει το Υπουργικό για την πανδημία - Μέχρι πότε θα ισχύουν τα μέτρα

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή (Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου) σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου σε ότι αφορά την πορεία της πανδημίας στο νησί μας, αφού πιθανή απόφαση για εκκίνηση της 3ης δόσης εμβολιασμού σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη χώρα μας. 

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας μετά από σύσκεψη με την συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή θέτει ενώπιον Υπουργικού πρόταση για άμεση χορήγηση της 3ης δόσης σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, κάτι που φαίνεται να αποτελεί και θέση της Κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη αναφορά σε πιθανό 'κώλυμα' το οποιό μπορούσε να παρουσιαστεί αφορούσε νομικά ζητήματα ή πιθανές κυρώσεις αφού η Κομισιόν μέσω ανακοίνωσης της ενημέρωσε τις χώρες που προτίθενται να προχωρήσουν στη χορήγηση πριν τις συστάσεις από ΕΜΑ και ECDC. 

Σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως τα όσα αφορούν το επιχειρησιακό πλάνο φέρεται να είναι απόλυτα έτοιμα να εκκινήσουν τον εμβολιασμό με τους άνω των 65 αλλά και τους ανοσοκατεσταλμένους (πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένους) να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όσων αναμένεται να εμβολιαστούν. 

Το επόμενο θέμα που αναμένεται να συζητηθεί αφορά το κοινό πρωτόκολλο που θα διέπει τα δημόσια Πανεπιστήμια. Μετά τις διαφορετικές αποφάσεις που έλαβαν Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ σε ότι αφορά τη φοίτηση με φυσική παρουσία (το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο αποφάσισε να δέχεται ανεμβολίαστους φοιτητές μόνο με την επίδειξη αρνητικής μοριακής εξέτασης PCR 72 ωρών ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου υιοθέτησε την επίδειξη Safepass όπως ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των χώρων) κάτι που έχει φέρει ποικίλες αντιδράσεις ιδιαίτερα μεταξύ των φοιτητών. 

Η εξαιρετικά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου μήνα ενδέχεται να γείρει την πλάστιγγα προς τη λύση του Safepass με σκοπό να αποφευχθούν και οι έντονες αντιδράσεις, αλλά και αφού οι δείκτες στο παρόν στάδιο επιτρέπουν μια τέτοια προσέγγιση. 

Τα υφιστάμενα μέτρα ενδέχεται να επεκταθούν ίσως και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αφού φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top