ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαρδιωτικές εικόνες: Κρανίου τόπος μέρος των Αλυκών Λάρνακας (ΦΩΤΟ)

Αποκαρδιωτικές εικόνες: Κρανίου τόπος μέρος των Αλυκών Λάρνακας (ΦΩΤΟ)

Στάχτες και αποκαΐδια έγινε μέρος του περιβάλλοντα χώρου των αλυκών Λάρνακας, μετά από τη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε πίσω από πρατήριο βενζίνης στη λεωφόρο Φανερωμένης.

Η περιοχή είναι αναγνωρισμένη από το πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας Natura και είναι τεράστιας σημασίας για τη πόλη του Ζήνωνα, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους της Κύπρου.

Η εικόνα που αντικρίζει κάνεις σήμερα είναι αποκαρδιωτική στο σημείο που χθες το απόγευμα,  μαινόταν η φωτιά.

Mέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αφού κατάφεραν και δάμασαν τις πύρινες γλώσσες, χωρίς να κινδυνεύσουν σπίτια και υποστατικά, που βρίσκονται ακριβώς δίπλα, έμειναν όλο το βράδυ στο σημείο για τυχόν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.  Όπως έχουμε πληροφορηθεί πυροσβεστικό όχημα βούλιαξε στα λασπόνερα και στήθηκε επιχείρηση ρυμούλκησης του.

Σήμερα αρμόδιοι για το περιβάλλον του δήμου έσπευσαν στην περιοχή για απολογισμό της ζημιάς, ενώ εκσκαφείς καθάριζαν τα αποκαΐδια.  

Η πυρκαγιά κατέκαυσε ένα τέταρτο του τετραγωνικού χιλιομέτρου από βιότοπο, δηλαδή καλαμιώνες, ακακίες, άγρια βλάστηση και χόρτα.

Στην κλήση για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν συνολικά 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 25 άτομα  προσωπικό, το Τμήμα Δασών, η Πολιτική Άμυνα, η Υπηρεσία Θήρας, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και το Δημαρχείο.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Έβαλαν τη φωτιά στη Λάρνακα για να απαλλαγούν από τα κουνούπια! Τέθηκε ευτυχώς υπό έλεγχο χωρίς παρατράγουδα

Παντού καπνός: Μεγάλη εκτός ελέγχου πυρκαγιά στη Λάρνακα! Κινδυνεύει πρατήριο βενζίνης – Έκλεισαν δρόμοι

Κινδυνεύουν σπίτια από τη μεγάλη φωτιά στη Λάρνακα! Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά στη Λάρνακα! Έβαλαν φωτιά και χθες

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top