ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντώνης Λατούρος σε παγκόσμιο συνέδριο για την κλιματική κρίση

Ο Αντώνης Λατούρος σε παγκόσμιο συνέδριο για την κλιματική κρίση

Τhe IUCN World Conservation Congress

Πώς η παγκόσμια κρίση της άμμου μπορεί να δημιουργήσει συμμαχίες προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη

Από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), πραγματοποιείται στη Μασσαλία, 3-11 Σεπτεμβρίου, το Παγκόσμιο Συνέδριο Διατήρησης της Φύσης. Πρόκειται για διεθνές κογκρέσο που συνέρχεται κάθε τέσσερα χρόνια (το 2016 πραγματοποιήθηκε στη Χαβάη - πέρυσι αναβλήθηκε λόγω COVID-19) και φέτος φιλοξενείται από τη Γαλλία. Σ’ αυτό λαμβάνουν μέρος κορυφαίες προσωπικότητες, επιστήμονες, τεχνοκράτες, ακτιβιστές και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και οργανώσεων που προασπίζονται τη Φύση και το Περιβάλλον, όπως επίσης πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και βιομήχανοι που συζητούν καίρια ζητήματα του πλανήτη. Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, εκ μέρους της ευρωπαϊκής ηπείρου, θα μιλήσει ο πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων (UEPG) Αντώνης Λατούρος, για την «Παγκόσμια Κρίση Άμμου και τις Υποδομές» και πώς η κλιματική κρίση δημιουργεί συμμαχίες προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη.

Είναι δεδομένο ότι η άμμος είναι η πλέον αναλώσιμη πρώτη ύλη στον κόσμο μετά το νερό και αποτελεί απαραίτητο συστατικό στην καθημερινή ζωή. Είναι βασικό υλικό για την κατασκευή δρόμων, γεφυρών και κτιρίων. Η άμμος είναι επίσης θεμελιώδες υλικό για την κατασκευή τσιπ υπολογιστών, γυαλιού και πυριτίου. Ωστόσο, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη έλλειψη του κατάλληλου είδους άμμου που χρειάζεται και χωρίς άμεσα διαθέσιμα εναλλακτικά υλικά. Καθώς η παγκόσμια ζήτηση γι’ αυτό τον πόρο συνεχίζει να αυξάνεται ταχύτερα απ’ ότι μπορούν να υποστηρίξουν οι φυσικές πηγές, είναι ζωτικής σημασίας να εντοπιστούν και να συμφωνηθούν, σε παγκόσμιο επίπεδο, εναρμονισμένοι κανονισμοί και βέλτιστες πρακτικές.

Εκτός από τον Αντώνη Λατούρο, στο πάνελ θα βρίσκονται οι Halinishi Yusuf - Makueni County Sand Conservation & Utilization Authority in Kenya, Deepthi Wickramasinghe - Πανεπιστήμιο του Κολόμπο, Σρι Λάνκα, Kate Dawson - London School of Economics & Political Science και Pascal Peduzzi - United Nations Environment Program GRID - Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top