ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυστηρά μέτρα και το χειμώνα - Ανησυχία για θανάτους σε νεαρές ηλικίες και τη νέα μετάλλαξη «Mu»

 ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυστηρά μέτρα και το χειμώνα - Ανησυχία για θανάτους σε νεαρές ηλικίες και τη νέα μετάλλαξη «Mu»

Η λίστα με θανάτους σε νεαρές ηλικίες δεν τελειώνει, καθώς καθημερίνα ακούμε για συνανθρώπους μας σε νεαρές ηλικίες απο 35 χρονών να χάνουν την ζωή τους απο τον κορωνοϊο.

Αυτές οι νέες συνθήκες φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα το Παγκόσμιο και κυριότερα τους αρμόδιους φορείς στην Κύπρο μας , οι οποίοι συνεχώς με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποτρέψουν τα χειρότερα, δηλώνοντας πως ο εμβολιασμός προστατεύει και βοηθά στο να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Το τελευταίο διάστημα χάθηκαν αρκετοί νέοι άνδρες , οικογενειάρχες , αφήνοντας πίσω τους ανήλικα παιδιά.

Απο την άλλη ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί μια νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2, που έχει βαπτιστεί «Mu» και ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο ίδιος νωρίς σήμερα.

Το τρέχον διάστημα, ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει τέσσερα παραλλαγμένα στελέχη «ανησυχητικές παραλλαγές», ανάμεσά τους τη Δέλτα, που έχει εντοπιστεί σε 170 χώρες ως αυτό το στάδιο, και άλλα πέντε «παραλλαγές ενδιαφέροντος», συμπεριλαμβανομένης της Mu.

Μπορεί τον τελευταίο 1.5 χρόνο ο κόσμος να ταλαιπωρήθηκε με απανωτά lockdown , ωστόσο φαίνεται ότι τα αυστηρά μέτρα δε θα φύγουν ούτε το χειμώνα. 

Το ενδεχόμενο για ένα επόμενο lockdown φαντάζει μακρινό, αν και ποτέ δεν φεύγει απο το τραπέζι , στην περίπτωση που η κατάσταση στα νοσοκομεία φτάσει σε κρίσιμα σημεία.

Το σίγουρο είναι ότι το Safe pass θα μείνει στις ζωές μας για αρκετό καιρό ακόμα,ως μια μέση λύση ώστε να αποφευχθει το lockdown.

Δεν φεύγει το safe pass, ούτε και το 2022, σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΤΗΕΜΑONLINE του καθηγητή μοριακής ιολογίας και μέλους της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρου Καραγιάννη.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο του safe pass, ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει, όχι μόνο μέχρι το τέλος του 2021, αλλά και το 2022, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Σίγουρα όλος κόσμος προτιμά το μέτρο του safe pass παρά το lockdown. Πρέπει να παραμείνει στη ζωή μας για να ξέρουμε ότι όπου πάμε θα είμαστε ασφαλείς».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top