ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΥΠΟΙΚ χαιρετίζει εκταμίευση από Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, καλεί τη Βουλή σε συστράτευση

Ο ΥΠΟΙΚ χαιρετίζει εκταμίευση από Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, καλεί τη Βουλή σε συστράτευση

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, χαιρέτισε τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καταβολή στην Κύπρο, ποσού ύψους €156,8εκ. από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και κάλεσε τη Βουλή σε συστράτευση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η Κύπρος έχει εξασφαλίσει μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας €1,2δις για χρηματοδότηση του Σχεδίου «Κύπρος – το αύριο» με ορίζοντα υλοποίησης το 2026. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής των Συμφωνιών Χρηματοδότησης και Δανείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στον Αύγουστο, επέτρεψε σήμερα την εκταμίευση της προκαταβολής (13%) του συνολικού ποσού ύψους €156,8εκ., σημειώνεται.
 
Η εφαρμογή του Σχεδίου, προστίθεται, έχει ήδη αρχίσει και οι εμπλεκόμενοι φορείς προχωρούν με  την υλοποίηση των επενδυτικών έργων και μεταρρυθμίσεων. Το Σχέδιο περιλαμβάνει μια συνεκτική δέσμη 133 μέτρων, 58 μεταρρυθμίσεων και 75 επενδύσεων, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.
 
Ο Υπουργός, αναφέρεται, ευχαριστεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στενή συνεργασία, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους για τις προτάσεις που υπέβαλαν για περίληψη στο Σχέδιο, αλλά ιδιαίτερα για την εποικοδομητική τους στάση στην ετοιμασία και υποβολή του Σχεδίου τον Μάιο  του 2021.
 
Ο Υπουργός καλεί περαιτέρω τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συστράτευση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, για επιτυχή εφαρμογή του Σχεδίου και εκταμίευση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων για το καλό της Κύπρου μας, της οικονομίας και των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top