Εγκρίθηκαν για τρίτη ενισχυτική δόση στη Βρετανία τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca

Εγκρίθηκαν για τρίτη ενισχυτική δόση στη Βρετανία τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca

Ασφαλή έκρινε τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων στη Βρετανία.

 

Η έγκριση συνοδεύεται από τη σημείωση ότι το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να δοθεί ως τρίτη δόση σε όλους ανεξαρτήτως του σκευάσματος είχαν λάβει για τις πρώτες δύο δόσεις. Αντίθετα, το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να δοθεί ως τρίτη δόση μόνο σε όσους το έχουν κάνει ήδη με τις δύο πρώτες.

Η έγκριση αυτή φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την έναρξη του προγράμματος χορήγησης τρίτης δόσης σε κατοίκους της Βρετανίας, με την κυβέρνηση να περιμένει πλέον την εισήγηση της αρμόδιας Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης, που αναμένεται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

Ήδη το Σύστημα Δημόσιας Υγείας NHS έχει καταρτίσει σχέδια για την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, ανάλογα με τις συστάσεις της επιτροπής αναφορικά με τις ηλικιακές ομάδες που θα πρέπει να θωρακιστούν περαιτέρω μαζί με τους πιο ευάλωτους πολίτες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Η πολιτική ανανέωση είναι θεμιτή. Η προσαρμογή στις κοινωνικές ανάγκες είναι αναγκαία. Και η προσπάθεια ενός πολιτικού να διευρύνει την εκλογική του απήχηση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, της δημοκρατικής διαδικασίας. Όταν, όμως, η αναζήτηση ενός νέου πολιτικού ακροατηρίου οδηγεί σε θέσεις που δημιουργούν ερωτήματα, για τη συνέπεια της προηγούμενης διαδρομής του, τότε το ζήτημα ξεπερνά την επικοινωνιακή στρατηγική και μετατρέπεται, σε πρόβλημα πολιτικής ταυτότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE