ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΟΙΚ άντλησε σχεδόν 12 εκ. ευρώ μέσω πώλησης 6ετών ομολόγων για φυσικά πρόσωπα

Το ΥΠΟΙΚ άντλησε σχεδόν 12 εκ. ευρώ μέσω πώλησης 6ετών ομολόγων για φυσικά πρόσωπα

Ποσό σχεδόν €12 εκατομμυρίων άντλησε η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω της πώλησης εξαετών κρατικών ομολόγων για φυσικά πρόσωπα, της έκτης Σειράς (Ιούνιος 2015).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΓΔΔΧ), στις 20 Μαΐου 2015 τερματίστηκε η περίοδος λήψης αιτήσεων για την αγορά των εξαετών ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας και λήφθηκαν 92 αιτήσεις για συνολικό ποσό €11.918.700, εκ των οποίων τα €5.000.000 αφορούσαν αιτήσεις ξένων επενδυτών.

Από αυτές, οι 90 υποβλήθηκαν από Κύπριους και 2 αιτήσεις από αλλοδαπούς επενδυτές. Οι αξίες των αιτήσεων κυμαίνονταν από €1.500 μέχρι €2.500.000. Ο μέσος όρος της αξίας των αιτήσεων ήταν περίπου €129.551.

Σύμφωνα με το ΓΔΔΧ, με βάση τον Όρο 1, των Ειδικών Όρων Έκδοσης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους έχει αποδεχθεί ολόκληρο το ποσό υπερκάλυψης. Για τη λήψη αυτής της απόφασης λήφθηκε υπόψη, μεταξύ άλλων, ότι η αποδοχή ολόκληρου του ποσού υπερκάλυψης δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες αγορές κυβερνητικών τίτλων.

Τέλος, το ΓΔΔΧ ανακοίνωσε ότι η 7η Σειρά 2015 Λήξης 2021 εξαετών ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επίσης με ανώτατο όριο έκδοσης €10.000.000, θα εκδοθεί στις 1 Ιουλίου 2015 και η περίοδος κατάθεσης των αιτήσεων θα είναι από τις 2 μέχρι τις 19 Ιουνίου 2015.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top