ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Με τις παλιές καλές εποχές θα μοιάζει ο φετινός χειμώνας - Ξεκάθαρη απάντηση για rapid τεστ στους εμβολιασμένους

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Με τις παλιές καλές εποχές θα μοιάζει ο φετινός χειμώνας - Ξεκάθαρη απάντηση για rapid τεστ στους  εμβολιασμένους

Για την κατάσταση της επιδημιολογικής μας εικόνας, τον χειμώνα που έρχεται όπως επίσης και για το ενδεχόμενο της 'απαίτησης' rapid τεστ και από εμβολιασμένους, μίλησε στο ThemaOnline ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Ο Δρ. Καραγιάννης, ανέφερε ότι εξακολουθούμε να έχουμε καλή επιδημιολογική εικόνα, παρόλο που τα κρούσματα είναι πάνω από 100 σχεδόν καθημερινά, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι δεν έχουμε θανάτους τις τελευταίες μέρες.

Ξεκάθαρος ήταν για το ζήτημα των rapid τεστ στους εμβολιασμένους απατώντας: "Από την στιγμή που ο Υπουργός είπε όχι, είναι κάτι που δεν θα συμβεί, για την ώρα τουλάχιστον".

Παράλληλα το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας τόνισε πως δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στα μέτρα του περσινού χειμώνα φέτος (lockdown, αποστολή μηνύματος για διακίνηση, απαγόρευση κυκλοφορίας κ.α), καθώς μετά τους εμβολιασμούς, δεν υπάρχει λόγος να συμβεί αυτό.

"Αν δεν έρθει κάποιο στέλεχος που δεν θα προστατεύεται από τα εμβόλια, τα περιοριστικά μέτρα θα αποτελούν παρελθόν.", δήλωσε.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τετάρτη (29/09), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 123 (ποσοστό θετικότητας: 0,27%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top