Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε Κοινοβουλευτική Συνάντηση στη Ρώμη ενόψει Διάσκεψης για το Κλίμα

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε Κοινοβουλευτική Συνάντηση στη Ρώμη ενόψει Διάσκεψης για το Κλίμα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ) Βουλευτής Αβέρωφ Νεοφύτου συμμετέχει εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνάντησης στη Ρώμη, ενόψει της επικείμενης 26ης Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), την οποία συνδιοργανώνουν η ΔΕ και το Ιταλικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο περιθώριο της Συνάντησης, ο κ. Νεοφύτου είχε σήμερα χωριστή συνάντηση με ομολόγους του των χωρών της ομάδας EUMED για το θέμα των δασικών πυρκαγιών. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε κυρίως το θέμα της διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών σε δασικές περιοχές.

Αναφερόμενος στις δασικές πυρκαγιές, ο κ. Νεοφύτου επισήμανε ότι τροφοδοτούνται από τους καύσωνες, την ακραία ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους και σημείωσε ότι η κλιμάκωση των ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Μεσογείου υπαγορεύει την ανάπτυξη ενισχυμένης συνεργασίας και συντονισμού, ιδιαίτερα μεταξύ των κρατών της ομάδας EUMED.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

Σε Λονδίνο και Βρυξέλλες θα βρεθεί 1 και 2 Ιουλίου η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE