Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Ακσενέρ σε Ερντογάν: «Έχεις άνοια – Αντί να παίζεις μπάσκετ, λύσε Sudoku»

13.10.2021
14:59
Διεθνή

«Γιατί ο φίλος σου ο Πούτιν μας χώνει… παλούκι;»

Δριμεία επίθεση με στόχο και πάλι την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σήμερα η αρχηγός του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, μιλώντας προς την κοινοβουλευτική της ομάδα.

 «Κύριε Ερντογάν, προφανώς έχεις άνοια, προφανώς έχεις σύνδρομο εξάντλησης, όπως το κόμμα σου. Έχεις κουραστεί πια. Ο κ. Ερντογάν δυσκολεύεται πλέον να θυμηθεί. Συνιστώ στον κ. Ερντογάν να μην παραμελεί τη βιταμίνη Β και να λύνει sudoku αντί να παίζει μπάσκετ. Το πρόβλημα της μνήμης ενός προέδρου αποτελεί εθνικό ζήτημα», υποστήριξε η Μεράλ Ακσενέρ, η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρίση της ενέργειας, με την οποία είναι αντιμέτωπη πλέον και η Τουρκία, κατηγορώντας ότι ο «φίλος» Πούτιν τον… πούλησε.

«Γιατί ο φίλος σου ο Πούτιν μας χώνει… παλούκι;»

«Την ώρα που ο κόσμος μιλάει για ενεργειακή κρίση προ των θυρών, τί κάνουν ο μεγάλος οικονομολόγος κι ο γκουρού της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Ερντογάν και οι φίλοι του; Ρωτάω τον κ. Ερντογάν. Γιατί αγοράζουμε το φυσικό αέριο σε τόσο υπερβολική τιμή παρά τη αγαστή σχέση που έχεις με τον Πούτιν; Η Γερμανία και η Βουλγαρία αγοράζουν φυσικό αέριο 40% και 50% φθηνότερα από την Τουρκία. Είναι αυτές οι χώρες πλουσιότερες από την Τουρκία ή οι σχέσεις τους με τη Ρωσία είναι καλύτερες; Από όσο βλέπω, ούτε αυτό είναι… Δεν έχουμε ακόμη ακούσει το «φίλε μου Πούτιν» να βγαίνει από το στόμα των ηγετών αυτών των χωρών. Στην πραγματικότητα, δεν τους είδαμε να δοκιμάζουν παγωτό μαζί. Εμείς είμαστε αυτοί που αγοράζουμε πυρηνική ενέργεια, τους S-400 και αγωγούς φυσικού αερίου. Είμαστε αυτοί που εξαρτηθήκαμε περισσότερο από τη Ρωσία για φυσικό αέριο. Γιατί μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας, γιατί τρώμε αυτό το παλούκι από φίλο; Αυτό γίνεται με το φυσικό αέριο, είναι μια αντανάκλαση της κρατικής κρίσης, στην οποία έχει βυθιστεί η Τουρκία από τον κ. Ερντογάν και τους φίλους του. Ενώ συζητάμε για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, η κρατική BOTAŞ και η TPAO, που εξορύσσει φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα βγαίνουν προς πώληση. Αυτά τα βήματα που κάνετε για τους δικούς σας αποτελούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία», δήλωσε η Μεράλ Ακσενέρ, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρε ότι έχει καταδικάσει το λαό στην πείνα και τη φτώχεια. «Κύριε Ερντογάν, τί θέλετε από αυτόν τον αγρότη και παραγωγό; Γιατί τους καταδικάζετε σε πείνα και φτώχεια;» ρώτησε.

Στροφή 180 μοιρών σε ανατολική Μεσόγειο – Συμφωνία Παρισιού για το Κλίμα

Η ηγέτης του τρίτου κόμματος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αναρωτήθηκε επίσης γιατί ο Ερντογάν υπέγραψε τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ενώ παλαιότερα υποστήριζε ότι θα επηρεάσει την πολιτική της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο.

 «Θυμάστε; Όταν λέγαμε να επικυρώσουμε αμέσως τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, υποστήριζαν ότι ‘θα πάρουν ως βάση τη Συμφωνία του Παρισιού και θα στοχεύσουν τις δραστηριότητές μας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία θα βρεθεί σε δύσκολη θέση’. Τί άλλαξε λοιπόν κι ο κ. Ερντογάν αποφάσισε ξαφνικά να κάνει στροφή 180 μοιρών; Στην πραγματικότητα, η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα δεν είχε καμία σχέση με τους στόχους μας στην ανατολική Μεσόγειο ή τα μεγάλα παιχνίδια που παίζονταν στην Τουρκία. Στη σύνοδο του ΟΗΕ, ο κ. Ερντογάν υποτίθεται έπρεπε να είναι χαριτωμένος. Κι έκανε ένα τέτοιο βήμα έφιππος. Είναι τόσο απλό. Από όλη αυτήν την αστάθεια, χάθηκαν 6 πολύ σημαντικά χρόνια από τη χώρα μας λόγω των προσωπικών ιδιοτροπιών του κ. Ερντογάν», ανέφερε, καλώντας στη συνέχεια τον Τούρκο πρόεδρο να σταματήσει τις «βλακείες» με τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης.

«Θα σταματήσετε τις βλακείες για τη διώρυγα Κωνσταντινούπολης, που καταστρέφουν τη φύση μας; Θα πάψετε να είστε ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης; Ο Ερντογάν και αυτό το φρικτό σύστημά του θα ξηλωθούν από την πρώτη κάλπη. Τα παραμύθια που λέτε δεν δίνουν απαντήσεις στις ερωτήσεις των αδελφών μου στο Αντίγιαμάν. Αντί να δίνετε σόου με πολυτελείς εκδηλώσεις δαπανώντας ένα κάρο λεφτά, πηγαίνετε και λύστε πρώτα τα προβλήματα του έθνους», είπε η Μεράλ Ακσενέρ χαρακτηριστικά.

 «Ο πρωθυπουργός έρχεται»

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η δήλωση της αρχηγού του Καλού Κόμματος ότι «ο πρωθυπουργός έρχεται», δίνοντας νέα ώθηση στη συζήτηση για αλλαγή του κυβερνητικού συστήματος στην Τουρκία –από προεδρικό σε κοινοβουλευτικό-, αν η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές.

 «Ερχόμαστε να ανατινάξουμε τις κάλπες και να αναδείξουμε ξανά τη δύναμη της βούλησης του έθνους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μεράλ Ακσενέρ. «Είμαστε εδώ για να θέσουμε ένα τέλος στην καλοπέραση τη δική σας και των συνεργατών σας. Τώρα ο καιρός της καλοπέρασής σας έχει φτάσει στο τέλος του. Ερχόμαστε να δείξουμε στον κόσμο τί σημαίνει πραγματική υπηρεσία. Κρατηθείτε καλά, κύριε Ερντογάν, ο πρωθυπουργός έρχεται!».

Πηγή: ethnos.gr