ΔΙΕΘΝΗ

Προσπάθεια αύξησης των εμβολιασμών κατά Covid με την αναμνηστική δόση στο Ην. Βασίλειο

Προσπάθεια αύξησης των εμβολιασμών κατά Covid με την αναμνηστική δόση στο Ην. Βασίλειο

Τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για να λάβουν την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μόλις περάσουν πέντε μήνες από τη δεύτερη δόση έχουν από σήμερα όσοι πολίτες το δικαιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τρίτη δόση, ωστόσο, θα τους χορηγείται όταν κλείσουν έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.

Το νέο μέτρο εντάσσεται στις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης και του συστήματος υγείας NHS να επιταχύνουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα της ενισχυτικής δόσης που δίνεται στους πολίτες άνω των 50 ετών και στους πιο ευάλωτους.

Την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν κάνει πλέον και την αναμνηστική δόση ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια, με την πρόοδο όμως να θέτει εν αμφιβόλω το στόχο της κυβέρνησης να εμβολιάσει και τα 32 εκατομμύρια των δικαιούχων πολιτών έως τα Χριστούγεννα. Παράλληλα το NHS τονίζει ότι υπάρχουν 4,5 εκ. πολίτες που δεν έχουν κάνει καν την πρώτη δόση.

Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση το συντομότερο δυνατό για να είναι προστατευμένοι το χειμώνα και να αποφευχθούν περιοριστικά μέτρα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πάντως η αντιπολίτευση κατηγορεί τον υπουργό για «χαοτική» οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος όσον αφορά την τρίτη δόση αλλά και τον εμβολιασμό των ανηλίκων, ζητώντας άμεση βελτίωση του συστήματος των ραντεβού.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του NHS Αμάντα Πρίτσαρντ προειδοποίησε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 14 φορές πιο πολλοί φορείς Covid στα νοσοκομεία σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το NHS ‘καίει’ και ότι υπάρχουν κάποιες πολύ πραγματικές πιέσεις στην υγεία και στην κοινωνική μέριμνα», είπε η κ. Πρίτσαρντ.

Τόσο τα καθημερινά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας όσο και οι εβδομαδιαίες μελέτες ακαδημαϊκών για τη διασπορά του ιού υποδεικνύουν τάση μείωσης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. Την Κυριακή καταγράφηκαν 30.305 κρούσματα, τα λιγότερα από την αρχή Οκτωβρίου και κατά 21% μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Ωστόσο, τα πολλά κρούσματα των προηγούμενων εβδομάδων, που συνήθως ξεπερνούσαν ημερησίως τα 40.000, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών. Με βάση τα πιο πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία, στις 4 Νοεμβρίου νοσηλεύονταν 9.160 ασθενείς Covid, εκ των οποίων οι 1.034 διασωληνωμένοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top