ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ΜΟΕ δεν υποσκάπτουν την κυριαρχία της Κυπρ. Δημοκρατίας διαμηνύει ο Εκπρόσωπος (Βίντεο)

Τα ΜΟΕ δεν υποσκάπτουν την κυριαρχία της Κυπρ. Δημοκρατίας διαμηνύει ο Εκπρόσωπος (Βίντεο)

Υποβοηθητικά ως προς τον στόχο της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης θεωρεί η Κυβέρνηση, τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούν σε υπόσκαψη της νομιμότητας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαμηνύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Tothema Web Radio Tv, «Πρώτη Ενημέρωση», ο κύριος Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι η ανακοίνωση νέων ΜΟΕ, αποτελεί μέρος μίας εξελικτικής προσπάθειας τα οποία θεωρούνται ως η αρχή του δρόμου.

Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε ότι δεν τέθηκε θέμα ανοίγματος του αεροδρομίου της Τύμπου, ως αντάλλαγμα για επιστροφή της Αμμοχώστου, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε ότι αφορά τις διαρροές του εγγράφου που επιδόθηκε χθες στους αρχηγούς κομμάτων με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κύριος Χριστοδουλίδης προειδοποίησε ότι η συνέχιση αυτής της τακτικής, θα πλήξει την διαδικασία διαπραγμάτευσης, κυρίως όταν συζητούνται θέματα ουσίας.

Παράλληλα διαμήνυσε ότι υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιος έκανε τη διαρροή.

Τέλος ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, δήλωσε ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων , υποδεικνύοντας ότι το κλειδί που θα κρίνει την όλη εξέλιξη είναι η επανέναρξη της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης που ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσει  στην επόμενη συνάντηση των ηγετών στις 17 Ιουνίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώνονται ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top