ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απαντά μέσω δικηγόρου ο ύποπτος για τη βεβήλωση του τάφου

Απαντά μέσω δικηγόρου ο ύποπτος για τη βεβήλωση του τάφου

Σε ανακοίνωση του το δικηγορικό γραφείο Αντρέας Ορφανίδης που εκπροσωπεί το πρόσωπο που φωτογραφίζεται ως ύποπτος για την υπόθεση ανοίγματος τάφου γυναίκας χθες στο κοιμητήριο Μαρωνιτών στους Αγίους Τριμιθιάς,  αναφέρει πως οι διαρροές παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα.

Παράλληλα, τονίζει «την επαίσχυντη συμπεριφορά των αυτουργών όπου καταπατώντας κάθε κανόνα ηθικής, προέβησαν σε αυτή την ασύλληπτη δια κάθε σύγχρονη κοινωνία, πράξη».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Δια της παρούσας επιστολής θα θέλαμε να τονίσουμε την ανησυχία μας, δια τα πρόσφατα δημοσιεύματα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με την εκταφή και/ή κλοπή σορού και/ή βεβήλωση τάφου γυναίκας στις 16/11/21, από κοιμητήριο στην Επαρχία Λευκωσίας.

Το όλο γεγονός, αυτό καθ’ εαυτό μόνο τραγικό μπορεί να χαρακτηριστεί, και καταδικάζουμε την επαίσχυντη συμπεριφορά των αυτουργών όπου καταπατώντας κάθε κανόνα ηθικής, προέβησαν σε αυτή την ασύλληπτη δια κάθε σύγχρονη κοινωνία, πράξη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα από την οικογένεια δια αυτές τις δύσκολες ώρες όπου περνά.

Όμως τα συνεχή δημοσιεύματα και/ή αναδημοσιεύσεις, με ισχυρισμούς και/ή διάρρευση πληροφοριών όπου παρουσιάζονται ως εκ των έσω πληροφορίες και/ή ως δεδομένα, όπου εμμέσως κατονομάζουν ηθικούς αυτουργούς, και/ή μέσω χρήσης αναφορών και/ή πληροφοριών όπου λειτουργούν ως αναγνωριστικά στοιχεία δια την έμμεση ταυτοποίηση των κατ’ ισχυρισμό αυτουργών, όπως το θρήσκευμα της αποθανούσας, το ποινικό μητρώο του υιού της, το ότι ο υιός της είναι πλέον στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μάρτυρας κατηγορίας σε εκκρεμούσα υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας όπου αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, με ρητές αναφορές δια το είδος των ναρκωτικών ουσιών και/ή ποσότητας, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως κατάφορη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του πελάτη μας όπου βρίσκεται κατηγορούμενος στη ρηθείσα υπόθεση. Αλλά και να επηρεάζει δυσμενώς μια εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία, και ενδεχομένως να ελλοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσης και/ή κατάλυσης των εχεγγύων μιας δίκαιης δίκης.

Σε μια ήδη ταλαιπωρημένη υπόθεση, με καταγγελίες στην Αστυνομία από συνήγορους υπεράσπισης ότι έγιναν δέκτες απειλών από μάρτυρες κατηγορίας και/ή συμβάντα τυχαία ή μη όπως εμπρησμοί Δικηγορικών Γραφείων, επ’ ουδενί δεν εξυπηρετεί η περαιτέρω υποδαύλιση της όλης διαδικασίας, με αστήρικτους ισχυρισμούς και έμμεσης υπόδειξης υπόπτων. Αρμόδια δια την εξεύρεση των αυτουργών είναι η Αστυνομία, και δια την εκδίκασή τους, αρμόδια είναι η Δικαστική Αρχή.

Επαναλαμβάνουμε ότι καταδικάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη, και δηλώνουμε εμπράκτως τη θλίψη και συμπαράστασή μας στην οικογένεια.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τα ανωτέρω, με γνώμονα την ευθυκρισία, και τη δημοσιογραφική δεοντολογία και πράξετε αναλόγως προς αποφυγή περαιτέρω δημοσίευσης και/ή αναδημοσίευσης των αναφερθέντων.

Ήδη έχουμε λάβει τα απαραίτητα προκαταρτικά μέτρα να κινηθούμε δικαστικώς κατά της όποιας ειδησεογραφικής πλατφόρμας δημοσιεύει και αναδημοσιεύει τέτοιου είδους ισχυρισμούς βλαπτικούς δια τον πελάτη μας.

Επιφυλάσσοντας το δικαίωμα μας και δια καταγγελία του συμβάντος τόσο στη Γενική Εισαγγελία όσο και στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top