Τρέχουν για τρίτη δόση οι εμβολιασμένοι - Όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη Χατζηπαντέλα - Επιδημιολόγων

Τρέχουν για τρίτη δόση οι εμβολιασμένοι - Όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη Χατζηπαντέλα - Επιδημιολόγων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.  

Όπως ανέφερε αρχικά «δεν έχει κλειδώσει τίποτα, συζητήθηκαν οι μάσκες στα σχολεία και rapid test μια φορά μια φορά την εβδομάδα και η κατάργηση Χριστουγεννιάτικων γιορτών σε Δήμους και σχολεία. Κάποιοι επιστήμονες πρότειναν τη χρήση του self-test αλλά και την τηλεργασία. Η ημερομηνία λήξης του SafePass θα είναι σε εφτά μήνες, από την ημερομηνία της έκδοσης του.

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν rapid test σε όλο τον πληθυσμό, σε περιοχές που υπάρχουν πολλά κρούσματα. Δόθηκε εισήγηση για να δοθεί περιθώριο τριών εβδομάδων σε μη εμβολιασμένους, για να εμβολιαστούν, αλλιώς θα αποκλείονται από κάποιους χώρους. Αυτές είναι οι εισηγήσεις που θα πάνε την Τετάρτη για έγκριση, στο Υπουργικό. Θα δίνεται σε εμβολιασμένους από φαρμακεία και θα επιβεβαιώνεται με PCR τεστ, μέσω του Προσωπικού Ιατρού», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας.

Πληροφορίες του ThemaOnline, αναφέρουν πως ο Υπουργός Υγείας βρήκε σύμφωνη την απόφαση για υποχρεωτική τρίτη δόση εμβολίου σε όσους έχει περάσει η χρονική περίοδος των έξι μηνών που εμβολιάστηκαν, όπως σας ανέφερε η ιστοσελίδα μας σε προηγούμενα ρεπορτάζ. 

Η περίοδος «χάριτος», σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα είναι τρεις εβδομάδες από την μέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης είπε πως «συζητήσαμε τις επιλογές μας. Δεν θα σχολιάσω μέτρα, θέλω να περάσω ένα άλλο μήνυμα. Ανεξαρτήτως τι θα αποφασιστεί έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο. Μην ξεχνάμε ότι μπαίνουμε σε περίοδο αυξημένου κινδύνου που είναι οι γιορτές, αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες, αυξάνουμε και το ρίσκο να εκτεθούμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE