Ανησυχητική η εξάπλωση της "Όμικρον" - 'Εχει ήδη εντοπιστεί σε 15 πολιτείες της Αμερικής

Ανησυχητική η εξάπλωση της "Όμικρον" - 'Εχει ήδη εντοπιστεί  σε 15 πολιτείες της Αμερικής

Σε 15 περίπου αμερικανικές πολιτείες έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί η μετάλλαξη Omicron, όμως η παραλλαγή Δέλτα παραμένει η επικρατούσα στα κρούσματα Covid-19 στη χώρα, ανέφερε η επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

«Γνωρίζουμε πως έχουμε μερικές δεκάδες κρούσματα και τα παρακολουθούμε στενά. Και καθημερινά ακούμε για όλο και περισσότερα πιθανά κρούσματα, επομένως αυτός ο αριθμός είναι πιθανόν να αυξηθεί», δήλωσε η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Βαλένσκι, σε μια συνέντευξη στο ABC News, προσθέτοντας πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.Η Λουιζιάνα ανέφερε επίσης ένα ύποπτο κρούσμα, ενώ το πρόσωπο που ανακοινώθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ είχε προηγουμένως ταξιδέψει στην Τζόρτζια, η οποία επίσης γνωστοποίησε το θετικό τεστ.

Εντούτοις, η Βαλένσκι είπε πως η Δέλτα αντιπροσωπεύει τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ και καθώς τα εμβόλια είναι γνωστό πως προστατεύουν έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, υγειονομικοί αξιωματούχοι ελπίζουν πως θα αμβλύνουν επίσης τον αντίκτυπο της Όμικρον.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο, εκ των 90.000-100.000 κρουσμάτων την ημέρα, το 99.9% αυτών είναι παραλλαγή Δέλτα.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ ένα θέμα με τη Δέλτα», τόνισε η Βαλένσκι στην εκπομπή "This Week".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.