ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υποχρεωτική η μάσκα στη Μάλτα – Ξεκινούν και οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 5 ετών

Υποχρεωτική η μάσκα στη Μάλτα – Ξεκινούν και οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 5 ετών

Η Μάλτα θα επιστρέψει στην υποχρεωτική χρήση της μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρας από το Σάββατο, έγινε σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου γνωστό από τον υπουργό Υγείας Κρις Φερν.

Το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μεγάλης αύξησης στα κρούσματα COVID-19, αν και το νησί της Μεσογείου δεν έχει προς το παρόν καταγράψει κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον.

«Έχουμε δει ότι οι μάσκες, όπως και οι αναμνηστικές δόσεις, είναι αποτελεσματικές στην αποτροπή του ιού, περιλαμβανομένης της παραλλαγής Όμικρον», είπε ο Μαλτέζος υπουργός Υγείας σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων μετατέθηκε νωρίτερα και οι πολίτες θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο τέσσερις μήνες αφότου έκαναν τη δεύτερη δόση τους, αντί για έξι μήνες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσουν να κάνουν τα εμβόλιά τους από την Τρίτη. Η Μάλτα κατέγραψε 81 κρούσματα COVID-19 σήμερα, με 26 ασθενείς να χρήζουν νοσηλείας.

Όπως τόνισε ο Φερν, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εισάγει επιπλέον περιοριστικά μέτρα, εφόσον όλοι επιδεικνύουν υπευθυνότητα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top