ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέσμευση Κύπρου για συνεισφορά €5,77 εκ. στο Διεθνή Οργανισμό Αναπτύξεως για την 20η Αναπλήρωση των πόρων

Δέσμευση Κύπρου για συνεισφορά €5,77 εκ. στο Διεθνή Οργανισμό Αναπτύξεως για την 20η Αναπλήρωση των πόρων

Τη  δέσμευσή της για συνεισφορά της ως δωρήτρια, €5,77 εκ. στο πλαίσιο της 20ης Αναπλήρωσης των πόρων του Διεθνούς Οργανισμού Αναπτύξεως (International Development Association – IDA20) ανακοίνωσε η Κύπρος.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως η Κύπρος ανακοίνωσε τη δέσμευση για συνεισφορά στις 14 Δεκεμβρίου του 2021, στο πλαίσιο των εξ αποστάσεως συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, για την 20η Αναπλήρωση των πόρων του Διεθνούς Οργανισμού Αναπτύξεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου ο IDA αποτελεί το κύριο μέσο της Διεθνούς Τράπεζας για απάμβλυνση της φτώχειας και την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το οικονομικό πακέτο της IDA20 που συμφωνήθηκε είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του Οργανισμού.

Οι συνεισφορές των δωρητριών χωρών ύψους $23,5 δις και τα διάφορα ποσά που εξασφαλίζονται από τις κεφαλαιαγορές, αλλά τις συνεισφορές άλλων οργανισμών, επιτρέπουν ένα συνολικό πακέτο χρηματοδότησης ύψους $93 δις.

Το φιλόδοξο πακέτο χρηματοδότησης θα στοχεύσει στη στήριξη των φτωχότερων χωρών του κόσμου στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης που επήλθε λόγω της πανδημίας, ώστε να οδηγηθούν προς ανάκαμψη και ένα πράσινο, βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον.

Κυριότεροι στρατηγικοί πυλώνες της IDA20 είναι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η προώθηση της ισότητας των φύλων, η δημιουργία ισχυρών θεσμών, η αποφυγή συγκρούσεων και αστάθειας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Κύπρος, η οποία αποτελεί δωρήτρια χώρα του IDA από το 2007 (IDA15), διοχετεύει μεγάλο μέρος της αναπτυξιακής της βοήθειας μέσω του IDA, καθώς και άλλων διεθνών οργανισμών, ώστε να είναι εφικτή η παροχή αναπτυξιακής βοήθειας σε μεγαλύτερο αριθμό χωρών, με ένα πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.

Η Κυβέρνηση με τη συμμετοχή της Κύπρου στην IDA20, παρά τους οικονομικούς περιορισμούς και δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, με το ψηλότερο ιστορικά ποσό συνεισφοράς, επιδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο τη δέσμευση της Κυβέρνησής να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον IDA σε μια προσπάθεια απάμβλυνσης της φτώχειας και βιώσιμης ανάπτυξης στις φτωχότερες χώρες το κόσμου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top