ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Νέα επιστημονική μελέτη: Σημαντικά μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας από την Όμικρον

Νέα επιστημονική μελέτη: Σημαντικά μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας από την Όμικρον

Οι φορείς της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού έχουν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα, σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση πραγματικών δεδομένων από την κρατική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Τα αρχικά αποτελέσματα των αναλύσεων δείχνουν 30-45% μικρότερη πιθανότητα να χρειαστεί να πάνε στα επείγοντα του νοσοκομείου σε σχέση με τους φορείς της Δέλτα και 50-70% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Τα πορίσματα δεν διαφέρουν πολύ από εκείνα του Imperial College του Λονδίνου και των Πανεπιστημίων Εδιμβούργου και Στραθκλάιντ για τη Σκωτία.

Ωστόσο, η UKHSA σημειώνει ότι οι αναλύσεις αφορούν σε μεγάλο βαθμό φορείς της Όμικρον κάτω των 40 ετών, καθώς αυτοί συνιστούν τη μεγάλη πλειοψηφία. Τα κρούσματα είναι λιγότερα στις πιο μεγάλες ηλικίες, άνω των 60 ετών, στις οποίες τα συμπτώματα θα μπορούσαν ίσως να είναι πιο σοβαρά. Για το λόγο αυτό απαιτούνται περαιτέρω στοιχεία και αναλύσεις.

Η μελέτη επισημαίνει παράλληλα ότι η προστασία από την ενισχυτική δόση έναντι απλής λοίμωξης φθίνει μετά από ένα χρονικό σημείο, με αποτέλεσμα στις δέκα εβδομάδες η προστασία να είναι μειωμένη κατά 15-25%.

Πάντως η προστασία από την αναμνηστική δόση έναντι σοβαρής λοίμωξης πιστεύεται ότι διαρκεί περισσότερο.

Και η UKHSA προειδοποιεί ότι η αυξημένη μεταδοτικότητα της Όμικρον θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό ασθενών που θα χρήζουν νοσηλείας τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ, χαρακτήρισε το πόρισμα ενθαρρυντικό, αν και σημείωσε πως τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται. Σημείωσε ότι είναι «νωρίς να καθοριστούν τα επόμενα βήματα».

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top