ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονος ο Λεβέντης για το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων – «Θα είναι το τελικό χτύπημα» - Στήνει στον τοίχο την Κυβέρνηση

Έντονος ο Λεβέντης για το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων – «Θα είναι το τελικό χτύπημα» - Στήνει στον τοίχο την Κυβέρνηση

Τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας όπως ήταν αναμενόμενο επηρέασαν την κίνηση στα κέντρα αναψυχής όπως περιγράφει ο κύριος Φάνος Λεβέντης, Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής σε δηλώσεις του στο ThemaOnline.

«Όπως είχαμε προβλέψει ήταν κατακόρυφη η πτώση αφού είχαμε πολλές ακυρώσεις κρατήσεων τις μέρες των Χριστουγέννων», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Λεβέντης.

«Κάποιοι κλείστηκαν στα σπίτια τους γιατί μια παρέα από 10 άτομα με 1-2 ανεμβολίαστους θα ακυρώσουν, δεν θα χαλάσουν την παρέα και επιλέγουν να μείνουν στα σπίτια τους», εξήγησε.

Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι η βιομηχανία δεν μπορεί να αντέξει ακυρώσεις και για την Παραμονή διότι αυτό θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημία.

Παράλληλα εξέφρασε έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων αφού όπως ακούγεται, από μια κλωστή κρέμεται το μέλλον της Παραμονής. Τόσο ο Υπουργός όσο και τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας είναι σε ετοιμότητα αξιολογώντας την πορεία των κρουσμάτων.

«Ήδη είναι τραγικό ακόμη και να μείνει η κατάσταση ως έχει. Αν παρθούν αυστηρότερα μέτρα θα είναι το τελικό χτύπημα γιατί οι επιχειρήσεις έχουν γονατίσει», επισήμανε ο κύριος Λεβέντης.

«Οι επιδημιολόγοι μας ακούνε ειδήσεις από την Ελλάδα και αμέσως τρέχουν να το προτείνουν και σε εμάς. Γίνεται ένα αναμάσημα χωρίς μελέτη. Δεν μπορείς να βγαίνεις αυθαίρετα να ρίχνεις εισηγήσεις με μέτρα που άκουσες σε μια άλλη χώρα», είπε έντονα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πολιτεία λέγοντας πως είναι υποχρέωση της να επικεντρωθεί στις εισόδους της χώρας τονίζοντας πως τα θετικά κρούσματα κυκλοφορούν ανάμεσα μας μέχρι να εντοπιστούν και στο τέλος την πληρώνουν οι επιχειρήσεις.

«Αν παρθούν επιπρόσθετα μέτρα η ζημιά θα είναι τεράστια. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να είναι έτοιμη να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις και να δώσει αποζημιώσεις… περιμένουμε ακόμη μέτρα στήριξης», ανέφερε ο κύριος Λεβέντης.

Όσο αφορά το take away το οποίο πλέον, με την εφαρμογή των νέων μέτρων, επιλέγουν οι Κύπριοι στις εξορμήσεις τους, ανέφερε πως είναι μια παράπλευρη επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία δεν υποκαθιστά την αναψυχή.

«Ο ρόλος μας είναι να προσφέρουμε αναψυχή στο χώρο μας. Μπορεί πρόσκαιρα να φέρνει κάποια έσοδα αλλά δεν μπορεί να καλύψει το φάσμα που καλύπτει η αναψυχή»

«Ο άνθρωπος έχει απόλυτη ανάγκη για να ζήσει, να διασκεδάσει, έχει δικαίωμα στην αναψυχή, κάτι το οποίο στερήθηκε τα τελευταία χρόνια με τον κορωνοϊό», είπε καταλήγοντας ο Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top