ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πιθανόν νέα μέτρα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά – Δεν αφήνει περιθώρια το τεράστιο άλμα κρουσμάτων

Πιθανόν νέα μέτρα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά – Δεν αφήνει περιθώρια το τεράστιο άλμα κρουσμάτων

Ούτε ένα 24ωρο δεν έχει περάσει από την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα για αναχαίτιση της πανδημίας και ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης δεν αποκλείει την λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο για την κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ο Δρ. Τσιούτης τόνισε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για νέα μέτρα αμέσως και μετά την Πρωτοχρονιά. Το άλμα κρουσμάτων που έχουμε δει τις τελευταίες τρεις ημέρες μάλλον οφείλεται στην σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον και δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι αριθμό μπορούν να φτάσουν οι επιπτώσεις που θα έχουμε στα νοσοκομεία σημείωσε.

Το κύμα που διανύσαμε μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Δρ. Τσιούτη είναι από τη μετάλλαξη Δέλτα, έτσι και οι νοσηλείες μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν ως επί το πλείστων από αυτή τη μετάλλαξη. «Δεν φτάσαμε ακόμη να δούμε τις επιπτώσεις της Όμικρον στα νοσοκομεία και τα μεγέθη που μπορεί να φτάσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ο Επικεφαλής της ΣΕΕ, επισήμανε ότι περίπου το 60% των κρουσμάτων είναι Όμικρον και σίγουρα μέσα σε λίγες ημέρες θα εκτοπίσει την Δέλτα. «Με την Δέλτα είχαμε φτάσει μέχρι τα 1000 κρούσματα ενώ τώρα με την Όμικρον έχουμε ήδη φτάσει τις 3000 και δεν αποκλείεται να πάει και πιο πάνω» είπε.

Σχετικά με τις γιορτινές εξόδους ο Δρ. Τσιούτης προειδοποιεί τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους, αφού όπως ανέφερε η διασπορά είναι παντού και το ποσοστό θετικότητας στο 2%. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε καλά τις επαφές που κάνουμε, δεν μπορούμε να έχουμε 50 επαφές σε 2 μέρες, κυρίως τις γιορτές.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι κάνει χαμηλότερη νοσηρότητα με λιγότερα συμπτώματα που μοιάζουν σαν συνάχι χαρακτηρίζοντας το παγίδα. «Μπορεί να τρέχει λίγο η μύτη μας και να έχουμε πονόλαιμο και να λεμέ δεν είναι τίποτα ένα συνάχι, όμως αυτό μπορεί να είναι Όμικρον.

Αναφορά έγινε στα rapid test και κατά πόσο τελικά ανιχνεύουν τη μετάλλαξη Όμικρον καθώς σύμφωνα και με μελέτες που επικαλέστηκε ο Δρ. Τσιούτης ανιχνεύουν την Όμικρον αλλά μπορεί να έχουν χαμηλότερη ευαισθησία. Ωστόσο όπως είπε σημειώθηκαν και κάποια περιστατικά με τη Δέλτα, όπου μετά από συμπτώματα έκαναν τεστ και έβγαιναν αρνητικοί και συνήθως ήταν άνθρωποι εμβολιασμένοι που είχαν ένα βαθμό ανοσίας και το σώμα τους προφανώς πάλευε τον ιό, έτσι δεν είχαν αρκετό ιό στον ανοσοποιητικό τους για να βγαίνει πάνω στο rapid test.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top