LIFESTYLE

Οι τρεις σειρές για όλα τα γούστα που… έκλεψαν την παράσταση το 2021

Οι τρεις σειρές για όλα τα γούστα που… έκλεψαν την παράσταση το 2021

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν γι’ άλλη μια χρονιά οι τηλεοπτικές σειρές που «φιγουράρουν» στις διαδικτυακές πλατφόρμες και έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Ο κορωνοϊός ακριβώς όπως και πέρσι, περιόρισε τις συναθροίσεις και τις προσωπικές επαφές, με αποτέλεσμα οι τηλεθεατές να καταναλώνουν ακόμη περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο.

Στη λίστα με τις τρεις σειρές που… έκλεψαν την παράσταση το 2021 μπορούν να συμπεριληφθούν, αρκετές, ωστόσο έχουν επιλεχθεί τρεις από διαφορετικές διαδικτυακές πλατφόρμες (σ.σ. HBO Max, Netflix, Amazon Prime Video) και εντελώς αλλιώτικο στυλ.

Επειδή το review των τριών σειρών είναι spoiler free, θα σας δώσουμε μια μικρή περίληψη για το κύριο κομμάτι της κάθε ιστορίας χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες.

Mare of Easttown 

Η αστυνομική σειρά του HBO έκανε πρεμιέρα στις 18 Απριλίου 2021 και ολοκλήρωσε τον κύκλο της με το τελευταίο επεισόδιο στις 30 Μαΐου 2021.

Αποτελείται από μόλις επτά επεισόδια που αποδεικνύονται… λίγα με τον τρόπο που εξελίσσεται η σειρά αν και το τέλος δύσκολα θα σας αφήσει δυσαρεστημένους.

Το cast της σειράς αποτελούν ηθοποιοί όπως η Kate Winslet (γνωστή από τον Τιτανικό), Evan Peters, Jean Smart, Guy Pearce και Julianne Nicholson.

Η πλοκή

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη του Easttown, με την πρωταγωνίστρια με το όνομα Mare (σ.σ. Kate Winslet) να δουλεύει ως ντεντέκτιβ, βοηθώντας στην εξιχνίαση εγκλημάτων.

Όπως ο κάθε άνθρωπος, η Mare αντιμετωπίζει τα δικά της προσωπικά προβλήματα και προσπαθεί να βρει καταφύγιο μέσα από τη δύσκολη – μα συνάμα σημαντική – δουλειά της.

Ο θάνατος ενός από τα παιδιά της και το διαζύγιο επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά της, γι’ αυτό και αναλώνει πολλές ώρες στο αστυνομικό τμήμα.

Όλα ωστόσο ανατρέπονται μετά την εξαφάνιση ενός κοριτσιού και τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας, με την πρωταγωνίστριά μας να προσπαθεί να εξιχνιάσει και τις δύο υποθέσεις.

Γιατί αξίζει να τη δεις

Είναι από τις πιο καλογυρισμένες και καλοφτιαγμένες σειρές αστυνομικού μυστηρίου που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια.

Η Kate Winslet δίνει… ρέστα με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, παρόλο που δεν έχει πολλές τηλεοπτικές σειρές στο ρεζουμέ της. Καταφέρνει μέσα από τον τρόπο της να περάσει τα συναισθήματά της στο κοινό κι αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό.

Η σειρά έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Emmy με την Kate Winslet ν’ αποσπά φέτος το βραβείο για καλύτερη ερμηνεία πρωταγωνίστριας σε limited σειρά.

Τα εύσημα για την ερμηνεία δεν παίρνει μόνο η 46χρονη ηθοποιός, αφού και το υπόλοιπο cast έκανε εξαιρετική δουλειά, ωστόσο το βάρος της σειράς πέφτει δικαίως πάνω της.

Η πλοκή του Mare of Easttown παρουσιάζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον και σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. 

 

Squid Game

Δίχως αμφιβολία η πιο πολυσυζητημένη σειρά της φετινής χρονιάς. Για μερικές εβδομάδες βρισκόταν στο επίκεντρο της συζήτησης, με την πιο συνηθισμένη ερώτηση να είναι «εσύ είδες το Squid Game ή ακόμα;»

Το Squid Game ή αλλιώς το παιχνίδι του καλαμαριού βγήκε στο Netflix στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021 και μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 έγινε η σειρά με τις περισσότερες προβολές σε 94 χώρες ανά το παγκόσμιο στο Netflix.

Το κορεάτικο δράμα αποτελείται από εννέα επεισόδια ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί η δεύτερη σεζόν της σειράς, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε.

Η πλοκή

Ο Seong Gi-Hun – πρωταγωνιστής της σειράς – είναι εθισμένος στον τζόγο και η ζωή του περιστρέφεται γύρω από τη φτώχια και το ποντάρισμα σε τυχερά παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Gi-Hun παραμένει άνεργος από τη μέρα που τον απέλυσαν από τη δουλειά του. Ακόμη και όταν παίρνει κάποια λεφτά στα χέρια του, αποφασίζει να τα τζογάρει αντί να προσπαθήσει να φτιάξει τη ζωή του και να κάνει οικονομία.

Δεν φαίνεται να τον επηρεάζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει μια κόρη, ασχέτως αν είναι διαζευγμένος και την βλέπει μόνο μερικές μέρες.

Απελπισμένος και καταχρεωμένος, ο πρωταγωνιστής βρίσκει μπροστά του στο μετρό έναν άγνωστο που του προτείνει να παίξουν ένα παιχνίδι για να πάρει εύκολο χρήμα.

Παρόλο ότι συνεχίζει να χάνει, επιμένει να παίζει και ο μυστήριος άντρας του αφήνει μια κάρτα για να λάβει συμμετοχή στο λεγόμενο «παιχνίδι του καλαμαριού».

Στο εν λόγω παιχνίδι που λαμβάνει χώρα σε ένα ερημωμένο νησί, 456 συμμετέχοντες διαγωνίζονται για το… τρελό ποσό των 45,6 δις Won που ισούται περίπου με 33,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωταγωνιστής στην πορεία γνωρίζει κι άλλους διαγωνιζόμενους, ωστόσο οι ανθρώπινες σχέσεις στη σειρά είναι περίπλοκες, αφού γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο καθένας παλεύει για τον εαυτό του και το χρηματικό έπαθλο.

Το ασυνήθιστο με τις δοκιμασίες είναι ότι κρύβουν… παγίδες και δεν είναι τόσο απλές όσο φαίνονται, αφού πρόκειται για παιχνίδι επιβίωσης ή αλλιώς «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Γιατί αξίζει να τη δεις

Παρόλο που το Squid Game δεν έχει ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο ή πολύπλοκο σενάριο, ανήκει στην κατηγορία του κορεάτικου δράματος, που θα σε κρατήσει στον καναπέ σου μέχρι το τελευταίο επεισόδιο και ενίοτε θα σε κάνει ν’ ανατριχιάσεις…  

Εκτός από τον πρωταγωνιστή, εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες του υπόλοιπου cast. Ο κάθε χαρακτήρας κρύβει από πίσω του τη δική του ξεχωριστή ιστορία που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

«Κλειδί» για τη σειρά είναι οι ιστορίες και το παρελθόν των ανθρώπων που ξετυλίγονται και τελικά ενώνονται σαν ένα παζλ.

Η σειρά πραγματεύεται τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν την Νότιο Κορέα και δεν είναι απλά μια δραματική ιστορία με θάνατο και βίαιες σκηνές.

Αν και είναι προφανές ότι πρόκειται για σενάριο μυθοπλασίας, το Squid Game περνά υποσυνείδητα μηνύματα στους τηλεθεατές για τις ανθρώπινες σχέσεις, την απληστία και την κοινωνική ισότητα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν θα σε κάνει να σκεφτείς πολλές φορές για το «πότε είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και… γεμάτοι ως άνθρωποι».

 

Invincible

Το Invincible ανήκει στην κατηγορία του adult animated superhero series και είναι βασισμένο πάνω στο κόμιξ των Robert Kirkman, Cory Walker και Ryan Ottley.

Το πρώτο επεισόδιο ανέβηκε στο Amazon Prime Video στις 25 Μαρτίου 2021 και το τελευταίο της πρώτης σεζόν στις 29 Απριλίου 2021.

Ο πρώτος κύκλος του αποτελείται από οκτώ επεισόδια, τα οποία χωρίς υπερβολή μπορούν να «καταναλωθούν» μέσα σε μια μέρα.  

Η πλοκή

Η σειρά ακολουθεί κατά κύριο λόγο, τον Mark Grayson έναν έφηβο του οποίου ο πατέρας με όνομα Nolan (σ.σ. με το παρατσούκλι Omni-Man) είναι ο πιο δυνατός σούπερ ήρωας στον πλανήτη.

Ο Omni-Man λοιπόν βοηθάει την ομάδα σούπερ ηρώων, τους Guardians of the Globe να εξαλείψουν τις απειλές που εμφανίζονται στον πλανήτη τους.  

Στα 17 του χρόνια, ο Mark αρχίζει να αναπτύσσει τις δικές του υπερδυνάμεις, αφού μαθαίνει και εκπαιδεύεται από τον πατέρα του.

Μοναδικό «αγκάθι» στην οικογένεια Grayson αποτελεί το… σκοτεινό μυστικό που σύντομα αποκαλύπτεται και φέρνει τούμπα τη ζωή των χαρακτήρων μας.

Γιατί αξίζει να τη δεις

Το Invincible είναι μια συναρπαστική σειρά με σκηνές δράσης και ωραίους χαρακτήρες (σ.σ. τόσο heroes όσο και villains). Το χαοτικό σκηνικό που επικρατεί σε διάφορες στιγμές της σεζόν σε κάνει να θέλεις να δεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο.  

Το cast της σειράς είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό, αφού αποτελείται από ηθοποιούς όπως ο J.K Simmons, η Sandra Oh, ο Mark Hamill και ο Walton Goggins.

Εκτός από την κύρια πλοκή που περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια Grayson, το Invincible παρουσιάζει κι άλλες πιο μικρές παράλληλες ιστορίες, οι οποίες είναι εξίσου ενδιαφέρουσες.

Το γεγονός ότι η σειρά κάνει το λεγόμενο build up (σ.σ. χτίζει) τους χαρακτήρες της με ωραίο τρόπο, την κάνει ελκυστική ακόμη και στο κοινό που δεν αρέσκεται να βλέπει animation.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά έχει ανανεωθεί για δεύτερη και τρίτη σεζόν ενώ με το υλικό που έχουν στα χέρια τους από το κόμιξ αναμένεται ότι δεν θα σταματήσει εκεί.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top