ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βάζουν «φρένο» στη διακίνηση κρουσμάτων – Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος στα safepass  

Βάζουν «φρένο» στη διακίνηση κρουσμάτων – Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος στα safepass  

«Πονοκέφαλο» προκαλεί η συνεχής διακίνηση κρουσμάτων σε Κυβέρνηση και επιδημιολόγους αφού η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων δεν λέει να σταματήσει.

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» είπε πως βρήκαν τον τρόπο για να αποτρέψουν τη διακίνηση των κρουσμάτων και αυτή τη στιγμή  βρίσκονται στην υλοποίηση της διαδικασίας, με το Σαββατοκύριακο να αποτελεί την αφετηρία δοκιμής για τη σκέψη αυτή.

«Μπαίνει σε δοκιμή το Σαββατοκυρίακο και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ευελπιστούμε να την δώσουμε στο κοινό», είπε ο κύριος Κόκκινος.

«Κάποιος ο οποίος έχει πράσινο πιστοποιητικό αλλά δεν μπορεί να βγει γιατί έχει διαγνωστεί και ως θετικό κρούσμα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί για λόγους διακίνησης το πιστοποιητικό αφού είναι παραβίαση του διατάγματος και όταν δοκιμάσει να πάει κάπου θα βγαίνει κόκκινο και δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος», εξήγησε.

«Θα είναι το ίδιο Covscan που χρησιμοποιείται τώρα. Θα πρέπει να ενημερώνεται διαδικτυακά η εφαρμογή ποια είναι τα κρούσματα τη δεδομένη στιγμή», πρόσθεσε.

Ωστόσο επισήμανε πως όταν τα κρούσματα ήταν 50-200 την ημέρα, το 1% που έκανε την απόπειρα να μετακινηθεί δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα.

«Τώρα με 3 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα ακόμη και το 1% είναι πρόβλημα»

«Επειδή είναι Ευρωπαϊκό το πιστοποιητικό δεν μπορούμε να παρέμβουμε γιατί είναι λύση που υλοποιούμε σε τοπικό επίπεδο. Από την ώρα που γίνεται η αποδέσμευση μπορεί να περνά κάποιος χρόνος για να ενημερωθούν τα συστήματα ότι το άτομο αυτό είναι σε αποδέσμευση», ανέφερε τονίζοντας πως αυτό μπορεί να αποτελέσει κάποιο πρόβλημα.

«Θα μπορεί να εκδώσει ξανά όμως το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό του που θα είναι πράσινο»

Καταλήγοντας είπε πως «υπάρχουν λύσεις απλά πρέπει να δούμε ποια λύση θα δώσουμε»

«Τεχνικά πρέπει να είναι σωστές, εύκολες στη χρήση και να περάσει από την έγκριση προσωπικών δεδομένων»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top