ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Κολιού: «Εγώ τουλάχιστον θα ήμουν συντηρητική στο να υποστηρίξω ανοίγματα και χαλαρώσεις μέτρων» - Όλα όσα αναφέρει - ΒΙΝΤΕΟ

Δρ Κολιού: «Εγώ τουλάχιστον θα ήμουν συντηρητική στο να υποστηρίξω ανοίγματα και χαλαρώσεις μέτρων» - Όλα όσα αναφέρει - ΒΙΝΤΕΟ

Για την κατάσταση της πανδημίας, την όμικρον και για το αν θα δούμε χαλαρώσεις στα μέτρα μίλησε η Μαρία Κολιού, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του Παν. Κύπρου στην εκπομπή Alpha Καλή μέρα.

Η κ. Κολιού δήλωσε αρχικά, πως η κατάσταση βελτιώνεται τουλάχιστον όσο αφορά τον τόπο μας, και πως παραμένουμε σε ένα σταθερό ποσοστό θετικοποίησης των δειγμάτων που είναι 2 με 2,5% τις εκατό.

Στη συνέχεια σχετικά με την γενική εικόνα της πανδημίας και τα δεδομένα που υπάρχουν, ανέφερε πως τα δείγματα του σαββατοκύριακου δεν είναι τόσο αξιόπιστα οπότε πάντα περιμένουν την Δευτέρα και ακόμα καλύτερα την Τρίτη για να σχηματίσουν μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της κοινότητας.

Πρόσθεσε πως για αξιολόγηση της κατάστασης, ένας άλλος παράγοντας ο οποίος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, οι οποίες πέφτουν κι μειώνονται σιγά σιγά, όπως και οι διασωληνωμένοι οι οποίοι ήταν 27 χθες, ενώ οι νοσηλείες ήταν 238.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη όμως δυστυχώς και τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν ο οποίος είναι ένας σημαντικός και μεγάλος αριθμός, καθώς τον βλέπουμε πάντα σε ένα πανδημικό πλαίσιο», επισήμανε.

Τόνισε, πως σιγά σιγά η δέλτα αντικαθιστάται από την όμικρον η οποία είναι πιο ήπια μετάλλαξη.

«Η όμικρον παρόλο που είναι ήπια, εν τούτοις η υπερμεταδοτικότητα της και ο μεγάλος αριθμός επαναλοιμώξεων είναι από τα χαρακτηριστικά  που θεωρούνται σημαντικά. Το σημαντικό είναι να έχουμε ήπια νόσο, σιγά σιγά θα πρέπει να μεταβούμε στην ανοσοποίηση και την προστασία των ευάλωτων γιατί δεν θα βρούμε άκρη διαφορετικά», εξήγησε.

«Θα πρέπει να φροντίσουμε με τα εμβόλια και την τρίτη δόση να προστατέψουμε τους πληθυσμούς που έχουν κάποια παραπάνω ευαισθησία» συνέχισε.

Καταληκτικά, για το τι θα λεχθεί αύριο με τον Υπουργό, η αν θα υπάρχουν χαλαρώσεις, η κ. Κολιού ανέφερε «εγώ τουλάχιστον  θα ήμουν συντηρητική στο να υποστηρίξω ανοίγματα και χαλαρώσεις μέτρων και δεν είναι και πολύ αυστηρά τα μέτρα τώρα πρέπει να παραδεχτούμε. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή, δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε μέτρα αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα πρέπει να δούμε κάποια πρακτικά θέματα, όπως για παράδειγμα τις μέρες του αυτοπεριορισμού σε άτομα που έχουν νοσήσει η είναι επαφές».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top