Δρ. Πάνος: Δεν λέει να... φύγει ο κορωνοϊός - «Θα παραμείνει μαζί μας για πέντε με δέκα χρόνια»

Δρ. Πάνος: Δεν λέει να... φύγει ο κορωνοϊός - «Θα παραμείνει μαζί μας για πέντε με δέκα χρόνια»

Για έξι εβδομάδες αναμένεται να κρατήσει το κύμα της παραλλαγής «Όμικρον, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καθηγητή παθολογίας και λοιμωδών νοσημάτων, Γιώργου Πάνου.

Ο Δρ. Πάνος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Κύπρο μέσα στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες.

Τα κρούσματα στην Κύπρου έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο άπαντες βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση που γεμίσουν ξανά τα νοσοκομεία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ. Πάνος «η Όμικρον έκανε την εμφάνισή της γύρω στις 27 Δεκεμβρίου, βρισκόμαστε περίπου μια εβδομάδα πιο νωρίς στην ελάττωση των κρουσμάτων και στην έναρξη αποκλιμάκωσης της κατάστασης».

Έπειτα ανέφερε ότι «ο κορωνοϊός θα παραμείνει μαζί μας για 5 με 10 χρόνια καθώς όπως είπε έρχονται αλλεπάλληλα κύματα με διαφορετικές παραλλαγές».

Καταληκτικά είπε πως «αν είμαστε τυχεροί και παραμείνουμε σε μια παραλλαγή τύπου Όμικρον με μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά μικρότερη νοσηρότητα, τότε αναμένεται να είναι υπό έλεγχο η εξέλιξη των πραγμάτων. Πάνω από 80% του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για προστασία του γενικού πληθυσμού και τις ευπαθείς ομάδες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE