Η Τουρκία καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ 94.783 κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Τουρκία καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ 94.783 κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε έξαρση το νέο πανδημικό κύμα στην Τουρκία – Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι το ανησυχητικό μέρος της πανδημίας έχει τελειώσει.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η Τουρκία που κατέγραψε 94.783 νέα κρούσματα COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα είπε ότι τα χειρότερα της πανδημίας έχουν περάσει. Ειδικότερα, όπως είπε, η μετάλλαξη Omicron, που ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων, θα μειώσει τον αντίκτυπο της πανδημίας γιατί η νόσηση που προκαλεί είναι λιγότερο σοβαρή.

«Η αύξηση που βλέπουμε στους αριθμούς των κρουσμάτων δεν πρέπει να θεωρείται αποθαρρυντική. Ο ιός δεν έχει την παλιά του ισχύ. Το ανησυχητικό μέρος της πανδημίας έχει τελειώσει», έγραψε ο Κότζα στο Twitter.

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων από COVID-19 ανέρχεται σε 174. Στα τέλη Δεκεμβρίου, τα ημερήσια κρούσματα ήταν περίπου 20.000, πριν από την έξαρση των μολύνσεων λόγω της Omicron.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE