ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμο για υπέρβαση το ΑΚΕΛ- Πονοκέφαλος η Ειρήνη που φωνάζει για Παμπορίδη

Έτοιμο για υπέρβαση το ΑΚΕΛ- Πονοκέφαλος η Ειρήνη που φωνάζει για Παμπορίδη

Στο ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ θα είναι στραμμένη η προσοχή τις επόμενες μέρες, ενόψει του διαλόγου που αναμένεται να αρχίσουν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές του 2023. Τα δεδομένα δεν είναι εύκολα για καμιά από τις δύο πλευρές αλλά κοινή είναι η επιθυμία για συνεργασία, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας, σε διαφορετική περίπτωση η επόμενη μέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και για τον Στέφανο Στεφάνου αλλά και για τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Σύνθημα νίκης από Στέφανο

Με ξεκάθαρο πλέον τρόπο ο Στέφανος Στεφάνου καθιστά σαφές ότι το κόμμα της Αριστεράς είναι έτοιμο για υπερβάσεις ώστε να βγει νικηφόρο από την εκλογική μάχη του 2023 και να απαλλάξει τον τόπο από τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, όπως προβλέπει και η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδότησε την ηγεσία για διάλογο με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σχολιάζοντας πληροφορίες που φέρουν το ΑΚΕΛ να είναι έτοιμο να στηρίξει υποψήφιο προερχόμενο από τη Δεξιά, ο Στέφανος Στεφάνου υπενθύμισε ότι με εξαίρεση το 2008 που διεκδίκησε την προεδρία με τον τότε ηγέτη του, το ΑΚΕΛ πάντοτε υποστήριξε υποψήφιους από άλλους πολιτικούς χώρους. Ειδική αναφορά γίνεται για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παμπορίδη, του οποίου το όνομα συζητείται, μαζί με άλλα, για το ενδεχόμενο προεδρικής υποψηφιότητας.

Eιρήνη κατά Παμπορίδη

Η δημόσια διαφωνία που εκφράζει η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου πονοκεφαλιάζει την ηγεσία του κόμματος, με τον Στέφανο Στεφάνου να συστήνει υπομονή, αφού ακόμη ο διάλογος με τα μέλη, τους υποστηρικτές και τις Νέες Δυνάμεις του κόμματος, βρίσκεται σε εξέλιξη. «Τοις φρονίμοις ολίγα» ήταν το σχόλιο του Στέφανου

Στεφάνου όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στη δημόσια διαφωνία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πολίτη, δήλωσε ότι ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό της ότι το ΑΚΕΛ θα στήριζε ένα συνειδητοποιημένο στέλεχος του ΔΗΣΥ και πρώην υπουργό της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. «Όποιον υποψήφιο επιλέξουν θα είμαι στη μάχη. Αλλά με συναγερμικούς δεν μπορώ», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε για μια ακόμη φορά το παράπονο ότι οι βουλευτές των Νέων Δυνάμεων, δεν έχουν ρόλο και λόγο στις διαδικασίες, αφού δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής. «Μας καλούν άντε δύο φορές το χρόνο... Επί Σπανού ρωτηθήκαμε;» διερωτήθηκε.

«Είναι κακό να μη σέβεσαι τη διαδικασία ενός κόμματος που σε τίμησε και σε φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από μια διαδικασία που έχουν λόγο οι Νέες Δυνάμεις» ήταν η άμεση απάντηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Άριστου Δαμιανού.

Η δήλωση Στεφάνου και το σχόλιο Δαμιανού προκάλεσαν την αντίδραση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η οποία επανήλθε με ανάρτηση στο facebook, μέσω της οποίας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε πίστεψε στα δημοσιεύματα «ότι ένας ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΣ και μάλιστα περήφανος για την παράταξή του με απαξιωτικές αναφορές στο ΑΚΕΛ και στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, θα μπορούσε να ήταν επιλογή ή να συζητείται στα συλλογικά όργανα της Αριστεράς. Δηλαδή αν ένας βουλευτής του ΔΗΣΥ έλεγε ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ μέλος του πολιτικού γραφείου με παρόμοιες απαξιωτικές αναφορές, θα κατηγορείτο ότι δεν σέβεται την παράταξη του και παρεμβαίνει σε διαδικασίες; Είναι το αυτονόητο. Μην τρελαθούμε εντελώς». Πρόσθεσε πως αυτή δεν ήταν παρέμβαση σε διαδικασίες, αλλά ήταν το αυτονόητο και απάντησε σε προσωπικό ερώτημα που της υποβλήθηκε, «με συνέπεια σε αυτό που έκανα από την πρώτη μέρα της εκλογής μου. Να υπερασπίζομαι την Αριστερά και όσους την πολεμούν και την απαξιώνουν. Δεν θα επανέλθω στο θέμα. Και λυπούμαι αν δυσαρέστησα οποιονδήποτε και δη το γγ που εκτιμώ βαθύτατα», σημείωσε.

Πράσινο φως στον Νικόλα

Το ΔΗΚΟ θα χαράξει πορεία εκλογών στο πολιτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Λευκωσία. Εάν δεν υπάρξουν οποιεσδήποτε ανατροπές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το συνέδριο θα εγκρίνει την πρόταση για εξουσιοδότηση της ηγεσίας να αρχίσει επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την διερεύνηση της πιθανότητας συνεργασίας. Πηγές από το ΔΗΚΟ επιμένουν ότι το όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου παραμένει στο τραπέζι αλλά δεν αποτελεί προϋπόθεση για συνεργασία με το ΑΚΕΛ ή με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μετά το πράσινο φως από το συνέδριο, Νικόλας Παπαδόπουλος και Στέφανος Στεφάνου αναμένεται να συναντηθούν επισήμως και να μπουν σε δομημένο διάλογο για την αναζήτηση συγκλίσεων που θα αποτελέσουν τη βάση ενδεχόμενης συνεργασίας και εάν υπάρξει πρόοδος τότε θα μπουν και στην ονοματολογία των πιθανών υποψηφίων για το χρίσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τhemaonline, Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος έχουν υπόψη ονόματα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας και αναμένεται ότι θα τεθούν στο τραπέζι όταν διαπιστωθεί ότι υπάρχει η πρόσφορο έδαφος για συνεργασία, στην οποία θα επιδιωχθεί και η συμμετοχή της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top