ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη έναρξη Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αύριο 3/2 -  Στο Σινικό Τοίχος η φλόγα

Επίσημη έναρξη Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αύριο 3/2 -  Στο Σινικό Τοίχος η φλόγα

Με την Τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί αύριο 3/2, αρχίζουν και επίσημα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, οι οποίοι διεξάγονται στη σκιά της Πανδημίας καθώς και των εντάσεων σε διπλωματικό επίπεδο.

Τα πρώτα αγωνίσματα του κέρλινγκ, άρχισαν το βράδυ της Τετάρτης 2/2 και συνεχίζονται με την πρεμιέρα του τουρνουά χόκεϊ επί πάγου γυναικών και τα προκριματικά στο σκι.

Σήμερα, η Ολυμπιακή Φλόγα βρίσκεται στο Σινικό Τείχος, με τον διάσημο ηθοποιό του Κουνγκ Φου Τζάκι Τσαν, να βρίσκεται ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας χθες αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης στην Ινδία, όταν ο Τύπος αποκάλυψε ότι ένας από τους λαμπαδηδρόμους ήταν ένας Κινέζος στρατιώτης, ο οποίος το 2020 συμμετείχε σε αψιμαχία με τον ινδικό στρατό στα Ιμαλάια.

Πάντως, η Κίνα, σε απάντηση του μποϊκοτάζ πολλών δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, καταγγέλλουν την ανάμειξη του αθλητισμού και της πολιτικής. Οι χώρες που έχουν προβεί στο μποϊκοτάζ, έχουν μεν στείλει πολλούς αθλητές στο Πεκίνο αλλά χωρίς επίσημη αντιπροσωπεία.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, θα υποδεχθούν 92 αποστολές και 2.892 αθλητές. Εξαιτίας της Πανδημίας, όλες οι αποστολές περιορίζονται σε μια «φούσκα υγείας», που περιλαμβάνει αγωνιστικούς χώρους, ξενοδοχεία και κέντρα Τύπου. Δεν επιτρέπεται καμία επαφή με τον γενικό πληθυσμό εκτός της «φούσκας». Οι συμμετέχοντες ελέγχονται καθημερινά, ενώ μέχρι και σήμερα, έχουν εντοπισθεί σχεδόν 300 θετικά κρούσματα.

Στο μεταξύ, η Κίνα δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, έναν κατάλογο με 20 παγκόσμιους ηγέτες που θα παρευρεθούν στους Αγώνες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top