Κόβουν χρήματα από συνταξιούχους - «Γιε μου, εάν σηκωθώ από το κρεβάτι θα έχω κόστος για τη θέρμανση»

Κόβουν χρήματα από συνταξιούχους - «Γιε μου, εάν σηκωθώ από το κρεβάτι θα έχω κόστος για τη θέρμανση»

Ερωτήματα και προβληματισμό προκαλεί η μείωση ή αλλιώς αποκοπεί κάποιων ευρώ , στην μικρή επιταγή των συνταξιούχων.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο ΓΓ της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), Κώστας Σκαρπάρης, αποκαλύπτεί όσα του μεταφερουν οι συνταξιούχοι αλλά και όσα τους προβληματίζουν αφού οι τιμες στα προϊοντα πρώτης ανάγκης αλλά και στη θέρμανση αυξάνονται, την ίδια ωρα που το κράτος αντι να δει τις πραγματικές ανάγκες , έρχεται και μειώνει το ποσό της μικρής επιταγής στους συνταξιούχους.

"Την Δευτέρα όταν αντιλήφθηκαν ότι η μικρή επιταγή είχε μειωθεί, τα τηλέφωνα της ΕΚΥΣΥ είχαν σπάσει πραγματικά", καθώς όπως αναφέρει τα αρμόδια τμήματα του κράτος , όπως το τηλεφωνικό κεντρο διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας, δεν απαντούν.

Ενώ οπως αποκάλυψε συνταξιουχοι αναγκάζονται να μένουν στο κρεβάτι γιατι όπως χαρακτηριστικα του λένε συνεχώς "εάν σηκωθώ θα έχω κόστος για τη θέρμανση και δεν αρκούν τα λεφτά που παίρνω".

Για κάποιους συνταξιούχους τα 14ευρώ ή τα 20ευρώ που τους αποκόπηκαν, αναφέρει ο κ.Σπαράρης, έχουν τεράστια σημασία, διότι πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE