ΕΛΛΑΔΑ

Σπαράζουν καρδιές οι γονείς του Άλκη: «Ας είναι το δικό μας παιδί το τελευταίο» - ΒΙΝΤΕΟ

Σπαράζουν καρδιές οι γονείς του Άλκη: «Ας είναι το δικό μας παιδί το τελευταίο» - ΒΙΝΤΕΟ

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη αναμένεται να φτάσουν σήμερα το πρωί στις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, αποφασισμένοι να συναντήσουν από κοντά τον ανακριτή ή την ανακρίτρια που εξετάζει την τραγική υπόθεση του παιδιού τους, παρά τον πόνο και την ανείπωτη θλίψη τους θα ζητήσουν να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τους γονείς του Άλκη αναμένεται να φτάσουν στο Δικαστικό Μέγαρο και οι δύο φίλοι του 19χρονου Αλκιβιάδη με τους γονείς τους, οι οποίοι εκείνο το βράδυ της τραγωδίας τραυματίστηκαν και οι ίδιοι από τους χούλιγκαν.

«Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη ψυχή του παιδιού μας»

Τα μάτια μαυρισμένα από το κλάμα. Οι λέξεις φτωχές μπροστά στον πόνο κι όμως λόγια καθαρά μέσα από την καρδιά βγαλμένα. Μπορεί η σκέψη να ήταν στα χαμένα αλλά ο Αριστείδης και η Μελίνα, οι γονείς του δολοφονημένου από χέρι χούλιγκαν Άλκη, βρήκαν τη δύναμη να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους στους δημοσιογράφους και να μιλήσουν για πρώτη φορά μετά το θάνατο του παιδιού τους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ζητώντας από το κράτος να αποδοθεί δικαιοσύνη.«Ας είναι το δικό μας παιδί το τελευταίο. Να θεραπευτεί το απόστημα του οπαδικού ρατσισμού. Να μην θρηνήσουν άλλοι γονείς τα παιδιά τους», θα πουν στο protothema.gr που τους συνάντησε στο σπίτι τους στη Βέροια να κάθονται στον καναπέ απέναντι από τις φωτογραφίες του Άλκη σε μικρότερη ηλικία.

«Το μόνο ελάττωμα του παιδιού μας ήταν ότι αγαπούσε την ομάδα του «ΑΡΗ». Θέλουμε δικαιοσύνη, σας παρακαλώ πολύ. Να μην κλάψουν άλλες μανούλες για τα παιδιά τους όπως κλαίω εγώ τώρα . Ειλικρινά δεν έχω μέσα μου καμία κακία και μίσος για κανέναν. Προσπαθώ να αποδεχτώ το θάνατο του παιδιού μου. Εύχομαι μέρα νύχτα να είναι το τελευταίο παιδί, ο Άλκης μου που χάθηκε τόσο άδοξα. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη γιατί και ο Άλκης μου, μόνο αγάπη έδινε στον κόσμο .Είναι άδικο να σκοτώνονται τα παιδιά για τις ομάδες», λέει στο protothema.gr η μάνα του Άλκη, Μελίνα Καμπάνου.

«Τι να πω σε ένα παιδί που δέχεται καθημερινά την απόρριψη, που δεν το έχει αγκαλιάσει η μάνα, ο πατέρας που δεν έχει ζήσει μέσα σε μια οικογένεια που δεν έχει δεχτεί αγάπη. Τι μπορείς να πεις σε ένα παιδί; Ας είναι το δικό μου το παιδί το τελευταίο θύμα», προσθέτει στο protothema.gr η μάνα του Άλκη για τον 23χρονο Αλβανό που έχει συλληφθεί.

Το χρονικό της καταδρομικής επίθεσης

Η «παρέα» είχε συγκεντρωθεί από το προηγούμενο βράδυ και παρακολούθησαν τον αγώνα βόλεϊ της ομάδας τους. Ακολούθως πήγαν στον σύνδεσμο των οργανωμένων οπαδών. Εκεί, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους, αποφάσισαν να βγουν... περιπολία και να την... πέσουν, σε οπαδούς του Άρη, μέσα στο... σπίτι τους, στου Χαριλάου.

Τα τρία ΙΧ αυτοκίνητα ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από τον σύνδεσμο των οπαδών. Αργά το βράδυ της αποφράδας εκείνης μέρας, αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση, που είχε ως τραγική κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό του Άλκη. Το υλικό από τις κάμερες βοήθησε τους αστυνομικούς να καταγράψουν τη διαδρομή των χούλιγκανς-δολοφόνων. Οπτικό υλικό και καταθέσεις από μάρτυρες, συνέθεσαν το χρονικό της εγκληματικής ενέργειας. Μέσω του υλικού από τις κάμερες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις πινακίδες των οχημάτων, τους ιδιοκτήτες τους, καθώς και εκείνους που επέβαιναν στα οχήματα.

Όλα τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Δακτυλικά αποτυπώματα και ομολογίες των δραστών μετά τη σύλληψη των εννέα, αποσαφήνισαν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο τα τελευταία 24ωρα. Μοναδική εκκρεμότητα, στην παρούσα φάση, είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο ατόμων από την ομάδα των 11, που διαφεύγουν, με τον έναν να βρίσκεται στην Αλβανία, καθώς και να αποσαφηνιστεί ποιος κρατούσε το «δρεπάνι» και αν τελικά ο θάνατος του Άλκη προήλθε από το φονικό αυτό όπλο, ή από το σύνολο των χτυπημάτων.

Οι κάμερες, οι συνομιλίες από τα κινητά και οι μάρτυρες, «φωτογράφησαν» τους εμπλεκόμενους, με αποτέλέσμα οι εννέα από τους 11 να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Οι έξι είναι σεσημασμένοι, με εμπλοκή και σε άλλα παρόμοια περιστατικά.

«Τα χτυπήματα ήταν πολλά και στοχευμένα», δήλωσε η ιατροδικαστής

Τις σκοτεινές πτυχές της δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον 19χρονο Άλκη, φωτίζει η ιατροδικαστής του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή. Όπως δήλωσε, πρόκειται για μια στοχευμένη ενέργεια, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται αφόντου ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής δράστης, ο οποίος προφυλακίστηκε, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Άλκη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η κυρία Κοβάτση τόνισε ότι τα «χτυπήματα, τα μαχαιρώματα ήταν πολλά και στοχευμένα», ενώ πρόσθεσε ότι οι δράστες «γνώριζαν πού θα χτυπήσουν».

Ειδικότερα για την αιτία θανάτου του 19χρονου, η ιατροδικαστής ανέφερε τα εξής: «Tο παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα.»

Όπως είπε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα.

«Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν υπήρχαν σημάδια στο άψυχο σώμα του 19χρονου που να προδίδουν αντίσταση, η ιατροδικαστής επισήμανε ότι διαπιστώθηκαν «αμυντικά τραύματα», καθώς ο νεαρός προσπάθησε να «προστατεύσει προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι.»

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top