Διάγγελμα Μπάιντεν: Θα χτυπήσουμε το Ρούβλι και θα περιορίσουμε τις δουλειές της Ρωσίας με όλα τα νομίσματα - Δείτε live
24.02.2022 - 20:54
Σκληραίνει τη στάση της η Ουάσινγκτον - Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνει νέο πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοινώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει σε προηγούμενο διάγγελμά του, ότι η Ουάσινγκτον είχε έτοιμη την επικαιροποίηση και αυστηροποίηση των μέτρων κατά της Ρωσίας, αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κλιμάκωνε τις ενέργειές του.
Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε σε «προμελετημένη κίνηση» και σε «κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος και θα ειπωστεί τις συνέπειες και τις κυρώσεις».
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σε συμφωνία με τους ηγέτες της G7, ο δυτικός κόσμος θα χτυπήσει το ρούβλι, το οποίο είχε ήδη σημαντικές απώλειες σήμερα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και ότι θα περιορίσει τις δουλειές της Ρωσίας σε όλα τα νομίσματα.
Επίσης, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας θα αποκοπούν άμεσα, από σήμερα κιόλας, από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.
Πρόσθεσε ότι θα εφαρμοστούν περαιτέρω κυρώσεις σε εταιρείες και πρόσωπα που αποκομίζουν κέρδη από τη συγκεκριμένη κατάσταση.
Με γραπτή δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της Κυβέρνησης για την τραγωδία στη Γερμασόγεια, με την κατάρρευση πολυκατοικίας και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, τονίζοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και θα προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση των αιτίων.