ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: Συνάντηση με ΣΕΚ - Συζήτηση για αντιμετώπιση της παρενόχλησης των γυναικών στην εργασία

Αννίτα Δημητρίου: Συνάντηση με ΣΕΚ - Συζήτηση για αντιμετώπιση της παρενόχλησης των γυναικών στην εργασία

Η αντιμετώπιση της παρενόχλησης, εκφοβισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στο χώρο της εργασίας και της εφαρμογής της νομοθεσίας για ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και την επαγγελματική εκπαίδευση συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με εκπροσώπους του Τμήματος Γυναικών της ΣΕΚ, την Πέμπτη, με την κ. Δημητρίου να διαβεβαιώνει ότι θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία προς άσκηση του απαιτούμενου κοινοβουλευτικού ελέγχου όσον αφορά την αποτελεσματική εφαρμογή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων στην συνάντηση «συζητήθηκε ειδικότερα η εφαρμογή του Κώδικα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Παρενόχλησης, του Εκφοβισμού και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης κατά των Γυναικών στον χώρο εργασίας, όπως και των ακολουθούμενων διαδικασιών ελέγχου στο στάδιο της διερεύνησης σχετικών καταγγελιών δυνάμει των διατάξεων του περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και στην Επαγγελµατική Εκπαίδευση Νόµου».

Η Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνεται, «ανέφερε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην πάταξη της παρενόχλησης, του εργασιακού εκφοβισμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς και της βίας κατά των γυναικών, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για το νομοθετικό σώμα και σημείωσε την ανάγκη αποτελεσματικότερης εφαρμογής του περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση Νόµου».

Διαβεβαίωσε επίσης τις παριστάμενες εκπροσώπους ότι «στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία προς άσκηση του απαιτούμενου κοινοβουλευτικού ελέγχου όσον αφορά την αποτελεσματική εφαρμογή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, καθώς και την στήριξη του γενικότερου έργου το οποίο επιτελεί η ΣΕΚ στον τομέα αυτό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top