Ερώτηση Τορναρίτη προς Επιτροπή Υπουργών ΚΣΣΕ για μέτρα κατά της Τουρκίας σε σχέση με τη Ρωσία

Ερώτηση Τορναρίτη προς Επιτροπή Υπουργών ΚΣΣΕ για μέτρα κατά της Τουρκίας σε σχέση με τη Ρωσία

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Νίκος Τορναρίτης, στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας της Συνέλευσης, απευθύνθηκε στον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Υφυπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, Benedetto Della Vedova ρωτώντας για την ανάγκη λήψης μέτρων κατά της Τουρκίας που αρνείται να ακολουθήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Τορναρίτης, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, υπέβαλε γραπτή ερώτηση στον Ιταλό Υπουργό όσον αφορά στην αναγκαιότητα λήψης αποφασιστικών μέτρων κατά κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι ταυτόχρονα μέλη του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Τουρκία, τα οποία αρνούνται να ευθυγραμμιστούν με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που έχουν συλλογικά αποφασιστεί.

Οι εργασίες της Έκτακτης Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), με θέμα την κρίση στην Ουκρανία, άρχισαν τη Δευτέρα στο Στρασβούργο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.