ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έξαλλος ο Καραγιάννης «Κάποιοι από εμάς θα φύγουν από τη ζωή λόγω της μη συμμόρφωσης κάποιων συμπολιτών» - Δείτε βίντεο

Έξαλλος ο Καραγιάννης «Κάποιοι από εμάς θα φύγουν από τη ζωή λόγω της μη συμμόρφωσης κάποιων συμπολιτών» - Δείτε βίντεο

Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, τονίζοντας ότι λαμβάνει συνεχώς παράπονα για πολλούς που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», δήλωσε ότι πολλοί πολίτες δεν φοράνε την προστατευτική μάσκα, ενώ παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν θετικά στον ιό άτομα που δεν δηλώνονται γιατί είναι εμβολιασμένοι.

«Τα χθεσινά νούμερα ήταν πράγματι απρόσμενα, εγώ υπολόγισα ότι μπορούσαμε να βγαίναμε γύρω στις 4500 χθες, δυστυχώς βγήκαμε πέραν των 5000 και το εξαχίλιαρο δεν είναι πολύ μακριά. Δηλαδή θα μπορούσε κάλλιστα τις επόμενες μια με δυο ημέρες να χτυπήσουμε και αυτό το νούμερο με τους ρυθμούς που πάμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δήλωσε πως αναμένει ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, η «Όμικρον 2» θα αφορά το 90% των κρουσμάτων, αφού αυτή τη στιγμή είναι στο 77%.

«Από τα δεδομένα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή για την «Όμικρον 2» προσβάλει και 40ρηδες, 50ρηδες και 60ρηδες ανεμβολίαστους οι οποίοι νοσηλεύονται βαριά και έγκυες οι οποίες δεν έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο κ. Καραγιάννης είπε πως συμφωνήθηκε να περιμένουν ακόμα δυο βδομάδες για να γίνουν χαλαρώσεις στην χρήση της μάσκας αλλά και στα τεστ που πρέπει να κάνουν οι πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι.

«Ο Υπουργός ζήτησε να πάμε στην επόμενη σύσκεψη σε δυο εβδομάδες με πλάνο σχετικά με το που και πώς θα γίνονται τα γρήγορα τεστ. Δηλαδή, πόσο στοχοποιημένα πρέπει να είναι, ποιοι θα το κάναμε και πόσο συχνά. Θα πρέπει να τα δούμε αυτά και με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία μέχρι το Φθινόπωρο», είπε κλείνοντας.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top