Θάνατος Σταύρου Γιωργαλλή: H ώρα της κρίσης για τους δυο γιατρούς - Στις 6 Ιουνίου η απόφαση

Θάνατος Σταύρου Γιωργαλλή: H ώρα της κρίσης για τους δυο γιατρούς - Στις 6 Ιουνίου η απόφαση

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την Δευτέρα 6 Ιουνίου, ως ημερομηνία για έκδοση απόφασης κατά πόσον είναι ένοχοι ή αθώοι οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για το θάνατο του Σταύρου Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας, τον Μάιο του 2018.

Κατά τη σημερινή διαδικασία έγιναν οι τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο γιατρών και του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής.

Το Δικαστήριο όρισε την 6η Ιουνίου ως ημερομηνία για έκδοση της απόφασης περί της ενοχής ή αθώωσης των δύο κατηγορουμένων σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν για πρόκληση θανάτου του 10χρονου Σταύρου, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, κατηγορία την οποία αρνούνται.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Δρ. Η.Π., ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν γενικός γιατρός στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ο Δρ. Κ.Κ. που ήταν ο Διευθυντής των Πρώτων Βοηθειών.

Οι δύο γιατροί κατηγορούνται ότι κατά την εξέταση του 10χρονου δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου ενώ παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο.

Σημειώνεται ότι ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα την ώρα της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε, έπεσε στο έδαφος και κτύπησε στο κεφάλι.

Αφού εξετάστηκε από τους επι καθήκοντι ιατρούς του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας απολύθηκε, ενώ λίγες ώρες αργότερα η μητέρα του μετέφερε τον δεκάχρονο πίσω στο δημόσιο νοσηλευτήριο, αφού είχε πόνους στο κεφάλι.

Ακολούθως ο 10χρονος είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου απεβίωσε στο χειρουργείο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE