ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάργηση τετραμήνων: Πρόταση νόμου από το ΑΚΕΛ – «Προκάλεσαν τεράστια ψυχολογικά προβλήματα στους μαθητές»

Κατάργηση τετραμήνων: Πρόταση νόμου από το ΑΚΕΛ – «Προκάλεσαν τεράστια ψυχολογικά προβλήματα στους μαθητές»

Πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, ετοίμασε το ΑΚΕΛ, ενώ το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι αύριο μαθητές, γονείς και καθηγητές πορεύονται έξω από το Προεδρικό «σε μια, θα έλεγα, ύστατη προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις τετραμήνων».

Όπως ανέφερε, αυτές οι εξετάσεις έχουν ήδη θυματοποιήσει χιλιάδες τελειόφοιτους μαθητές, με κίνδυνο να τους στερήσουν την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

«Παράλληλα, έχουν θυματοποιήσει και έχουν δημιουργήσει τεράστια ψυχολογικά και άλλα προβλήματα σε όλους τους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης. Τώρα οι κυβερνώντες θέλουν αυτό τον θεσμό των καθολικών εξετάσεων να τον επεκτείνουν και στη Δημοτική Εκπαίδευση, ξεκινώντας, αν είναι δυνατόν, από την Α’ τάξη Δημοτικού», πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι το ΑΚΕΛ κάνει έκκληση προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έστω και την ύστατη να κάμει δεύτερες σκέψεις, «να αντιληφθεί το παιδαγωγικό έγκλημα που έχει συντελεστεί σε βάρος χιλιάδων μαθητών, αλλά και των γονιών τους και να δώσει λύση σε αυτό το τεράστιο ζήτημα».

«Ως ΑΚΕΛ έχουμε ετοιμάσει πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων. Αυτή η πρόταση νόμου, όμως, θα πρέπει να κατατεθεί εάν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής, ειδάλλως θα ερμηνευθεί από την κυβέρνηση ως ψήφος εμπιστοσύνης για τις εξετάσεις τετραμήνων. Θα ήθελα και δημόσια να καλέσω τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, να συμπορευθούν μαζί μας για να δώσουμε λύση ή τουλάχιστον να ασκήσουμε εκείνη την αποτελεσματική πίεση προς την κυβέρνηση για να υποχρεωθεί να δώσει λύση», πρόσθεσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί εκτάκτως το θέμα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, ελπίζουμε στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, διότι είναι ένα τεράστιο ζήτημα, έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους μαθητές, τους γονείς και τα σχολεία και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top