Κριστίν Λαγκάρντ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει «σοβαρά» την οικονομία της Ευρωζώνης

Κριστίν Λαγκάρντ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει «σοβαρά» την οικονομία της Ευρωζώνης

Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας επηρεάζει «σοβαρά» την οικονομία της Ευρωζώνης, τόνισε την Πέμπτη η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την ασθενέστερη καταναλωτική εμπιστοσύνη να επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει σοβαρά την οικονομία της ευρωζώνης και έχει αυξήσει σημαντικά την αβεβαιότητα», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρία του ΔΣ της ΕΚΤ.

«Ο αντίκτυπος του πολέμου στην οικονομία θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η σύγκρουση, από την επίδραση των τρεχουσών κυρώσεων και από πιθανά περαιτέρω μέτρα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE