ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρους προς Φαμπιάν: «Σας θαυμάζω δεν πρέπει να αμαυρώσετε την λαμπρή καριέρα σας»

Θεοχάρους προς Φαμπιάν: «Σας θαυμάζω δεν πρέπει να αμαυρώσετε την λαμπρή καριέρα σας»

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αντιδράσεις για την εμφάνιση της διεθνούς φήμης Βελγίδας τραγουδίστριας, Λάρα Φαμπιάν στο φεστιβάλ Αμμοχώστου.

Η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στο ιστορικό αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας στις 9 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, έντονη ήταν και η αντίδραση της Ευρωβουλευτή, Ελένης Θεοχάρους, η οποία απευθυνόμενη προς το πρόσωπο της Λάρα Φαμπιάν, την καλεί να ανακαλέσει την απόφαση της, υποδεικνύοντας της ότι  η στρατιωτική κατοχή, και η σκλαβιά μνημείων πολιτισμού της ανθρωπότητας, καθώς και αποκοπή τους από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, δεν συνάδει ούτε με την ελευθερία, ούτε με την υψηλή τέχνη.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει η κυρία Θεοχάρους.

«Αγαπητή Lara Fabian, Είστε μια εξαιρετική καλλιτέχνης, σας παρακολουθώ και θαυμάζω τόσο τα 25 χρόνια πορείας σας στο χώρο όσο και τις σπουδαίες μουσικές επιτυχίες σας. Εκτιμώντας σας ιδιαίτερα και ως προσωπικότητα, ένιωσα πραγματική έκπληξη και λύπη όταν πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι προτίθεστε να συμμετέχετε στο φεστιβάλ της Αμμοχώστου, μια περιοχή της Κύπρου η οποία τελεί υπό τουρκική κατοχή, όπως σίγουρα θα γνωρίζετε!

Θεωρώ ότι δε θα πρέπει να αμαυρώσετε τη λαμπρή σας καριέρα συνεργαζόμενη με ένα καθεστώς το οποίο, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι υποτελές στις Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις. Πιστεύω, κα Fabian, ότι δεν πρέπει να μεταβείτε στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολύ περισσότερο να λάβετε μέρος σε συναυλία εντός ελληνικού αρχαιολογικού χώρου που τελεί υπό κατοχή.

Η Τέχνη είναι συνυφασμένη με το Φώς, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ελευθερία της σκέψης και του πνεύματος. Η στρατιωτική κατοχή, και η σκλαβιά μνημείων πολιτισμού της ανθρωπότητας, καθώς και αποκοπή τους από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, δεν συνάδει ούτε με την ελευθερία, ούτε με την υψηλή τέχνη. Κανένας ελεύθερος άνθρωπος δε λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις και εκδηλώσεις σε κατεχόμενα πολιτιστικά μνημεία.

Για το λόγο αυτό, θα σας παρακαλούσα να ενημερωθείτε καλύτερα πριν κάνετε ένα τόσο λανθασμένο βήμα και να ανακαλέσετε την απόφασή σας, η οποία εξ όσων γνωρίζω, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια στους Ελληνοκύπριους οπαδούς σας.

Τόσο ως ευρωβουλευτής όσο και ως Κύπρια πολίτης, βρίσκομαι στη διάθεσή σας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενημερωθείτε εκτενέστερα επί του θέματος. Με εκτίμηση, Dr. Eleni THEOCHAROUS Member of the European Parliament Head of the Cypriot EPP Delegation.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top