ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποια οχήματα στην Κύπρο και από ποιους θα γίνονται οι μετατροπές για να δέχονται υγραέριο;

Σε ποια  οχήματα στην Κύπρο και από ποιους θα γίνονται οι μετατροπές για να δέχονται υγραέριο;

Σε σημερινή συνεδρία του, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε την πρόνοια για εισαγωγή υγραερίου στην αυτοκίνηση, ωστόσο αναμένεται η ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Το Tothemaonline.com επικοινώνησε με εμπειρογνώμονες, ζητώντας να μας διευκρινίσουν εάν η μετατροπή για αλλαγή στο καύσιμο κίνησης θα μπορεί να εφαρμόζεται σε όλα τα είδη οχημάτων.

Συγκεκριμένα όπως μας ανέφερε εμπειρογνώμονας οι μετατροπές θα γίνονται από αδειοδοτημένους τεχνίτες, οι οποίοι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης, ώστε να καταρτιστούν πλήρως στις λεπτομέρειες της μετατροπής ενός οχήματος, από βενζίνη σε υγραέριο.

Όσον αφορά το κόστος μετατροπής, θα κυμαίνεται από €1000 – 1500,  ανάλογα με τον τύπο του κάθε οχήματος, ενώ όπως μας αναφέρθηκε, θα υπάρχουν και οχήματα, η κατασκευή των οποίων χρονολογείται, που δεν θα μπορούν να δεχθούν τις μετατροπές.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνουν και οι ανάλογες επισημάνσεις στο θέμα, όπως για παράδειγμα  για τους χώρους από τους οποίους θα μπορεί το κοινό να προμηθεύεται το υγραέριο.

Χριστιάνα Γαβριήλ — Έκτωρας Γεωργίου 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top